Connect with us

aktuelno

NIŠKI NOVINAR VELIKOG SRCA: Pobedio leukemiju, pa svoju novčanu nagradu podelio bolesnoj deci

Published

on

“Jako dobro znam koliko je novca potrebno za lečenje u inostranstvu i kakav je osećaj kada na svakih nekoliko sati proveravaš koliko je poruka poslato ili para uplaćeno na račun fondacije”, naveo je Nikolić

Sportski novinar Aleksandar Nikolić kome je pripalo priznanje za najboljeg sportskog novinara u Nišu u 2019. godini, novčani deo nagrade, 36.000 dinara, donirao je Banci dobročinstva za lečenje teško obolele dece i mladih.

Nikolić se lečio prethodne dve godine u inostranstvu, a novac za njegovo lečenje u Turskoj prikupljen je posredstvom Humanitarne fondacije “Budi human” i Banke dobročinstva koju je osnovala niška humanitarka Marina Adamović.

Odluku da novac donira Banci dobročinstva Nikolić je objavio putem društvenih mreža i pri tom je naveo da to ne čini zbog lične promocije već u znak velike zahvalnosti Marini Adamović.

“Jako dobro znam koliko je novca potrebno za lečenje u inostranstvu i kakav je osećaj kada na svakih nekoliko sati proveravaš koliko je poruka poslato ili para uplaćeno na račun fondacije”, naveo je Nikolić.

On je dodao da novac prosledjuje Banci dobročinstva jer mu je samo priznanje za najboljeg sportskog novinara u Nišu u 2019. godini koje mu je dodelila Sekcije sportskih novinara iz tog grada više nego dovoljna satisfakcija.

Nagrada Sekcije sportskih novinara Niša Nikoliću je pripala za tekst “Neprijatelj pred vratima” koji je napisao za vreme lečenja u bolnici u Istanbulu, o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem.

IZVOR: Južne vesti FOTO: Facebook

Advertisement