Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 31%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 4
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SatSunMonTueWed
50°F / 36°F
61°F / 41°F
63°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

NIKOLINA ISPOVEST PO IZLASKU IZ ZATVORA: Morao sam da budem uhapšen samo zato što sam Srbin!

Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu oglasio se za Republiku nakon što je pušten iz pritvora.

Nedeljković je za naš portal otkrio kako se osećao ovih šest meseci, dok je boravio u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Zaposleni su mi bili velika podrška. Zaista, što se tiče njih imam veoma lepo iskustvo. Trudili su se da mi olakšaju boravak u pritvoru i na tome sam im veoma zahvalan. Sve što se desilo bio je šok, kako za mene, tako i za moju porodicu. Ali ja sam već i njima rekao, a evo sada kažem i vama, ako sam za nešto moram da budem uhapšen, neka to bude zato što sam Srbin – ponosno je rekao Nikola.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Kaže da mu je sada samo bitno da dođe u svoj dom i vidi svoje najbliže.

Roditelje sam već video, sada još sestru, prijatelje, kumove. Svih sam se poželeo i jedva čekam da dođem kući i osetim toplinu doma. To je ono što mi je veoma nedostajalo. Zahvalan sam svima koji su mesecima brinuli za mene i moje stanje. Hvala i vama novinarima i tu sam, na rapolaganju šta god da vam treba – poručio je Nedeljković.

Podsetimo, Nedeljkovic je uhapšen 28. juna, a 6. septembra je osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog “izazivanje etnicke mrčnje i netrpeljivosti”, posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.

On je, navodno, uzvikivao “ubij, ubij Šiptara”, što je tvrdio jedan svedok – policajac koji ga je i priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu. Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću.

POVEZANE TEME:

POSLE POLA GODINE U PRITVORU: Srbin uhapšen na Gazimestanu pušten na slobodu!

PORODICA PLATILA KAZNU: Oslobođen Srbin uhapšen na Gazimestanu! (VIDEO)

Izvor: Republika.rs
Foto: Nportal.rs

YOU MAY LIKE