Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 84%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By admin

NAJMANJE OSAM MRTVIH U POPLAVAMA U NJUJORKU: Na US Openu se umalo srušio krov, metro potpuno potopljen! (VIDEO)

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je proglasio vanredno stanje nakon što je kiša, posle tornada Ida, izazvala poplave u gradu. Najmanje osam osoba je poginulo u poplavama, saopštila je lokalna policija. Vanredno stanje proglašeno je i u državi Njujork.

U nizu tvitova, De Blazio traži od stanovnika da se klone gradskih ulica, navodeći da je oko 5.300 domaćinstava ostalo bez struje.

„Svedoci smo istorijskih vremenskih događaja sa rekordnom kišom po gradu, poplavama i opasnim uslovima na našim putevima“, naveo je između ostalog de Blazio.

U području ugroženom poplavama živi oko 20 miliona stanovnika.

Gradske vlasti su saopštile da na ulice Njujorka mogu samo hitna vozila, zbog teških vremenskih uslova koji su izazvali poplave u gradu, prenosi CNN.

„U ovom trenutku nema izveštaja o značajnim ili kritičnim povredama u Njujorku“, saopštila je njujorška vatrogasna služba.

Hitna pomoć evakuiše ljude iz njujorškog metroa, jer je kiša prouzrokovala da tu prodre velika količina vode.

Građanima se savetuje da ne koriste metro, čije linije su limitirane, kao i autobuski saobraćaj.

Uragan uništavao krov na US Openu

Krov stadiona “Luis Armstrong” jedva je izdržao izdržao tešku kišu i vetar koji je doneo uragan Ida, a u Njujorku je bilo proglašeno upozorenje kakvo nikad nije ranije izrečeno.

Kako prenosi „NY Post“ uragan je oborio nekoliko stabla i doveo do poplave na terenima US Opena. Dovelo je sve to do odlaganja mečeva od dva sata i 30 minuta, a menjali su igrači terene.

„Ludo vreme“ upravo na ovaj način je Dijego Švarcman opisao sve što se dešavalo.

Samo dve arene su na „Flešing medousu“ prekrivene krovom i samo su tu mogli da se odigraju mečevi kao što je uobičajeno.

Krov je čak i prokišnjavao, pa su navijači obukli kabanice i otvarali kišobrane. Prekidani su mečevi kako bi se brisao beton koji je imao mnogo vode.

„Herald Sun“ je pojasnio da su se organizatori bojali za živote tenisera i publike tokom upozorenja zbog uragana.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Izvor: N1, Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @SubwayCreatures, @SolomonRapoport

YOU MAY LIKE