Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 1 week ago

By Serbian Times

NEZAPAMĆENA PREVARA U HRVATSKOJ: Robert i njegova devojka izmislili bolest i tražili pomoć, od para kupili Golfa sedmicu! (FOTO)

Nakon što su Robert Matalin (37) i njegova devojka Doris Gregorina (22) lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvlačili novac, protiv njih je podignuta optužnica, javlja Danica.hr o slučaju iz 2018. godine.

Doris je tada pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta koji navodno boluje od leukemije, a istakla je da mu je za presađivanje koštane srži potrebno 770.000 kuna. Stotine ljudi, preduzeća i ustanova doniralo je novac, a među njima je i poznati fudbaler Vedran Ćorluka koji je uplatio 35.000 kuna. 3000 kuna je dao Zlatko Dalić, a među onima koji su uplatili za Robertovo lečenje su i Marko Grubnić te druge poznate osobe, piše Danica, a prenosi Jutarnji list.

Naime, Matalin je tvrdio da boluje od akutne leukemije te da se operacija koja bi mu mogla spasiti život izvodi samo u tri zemlje – Americi, Nemačkoj i Turskoj pa je pokrenuta velika humanitarna akcija ne bi li mu se omogućilo da prikupi potrebna sredstva.

Ispostavilo se kako se ta operacija izvodi i u Hrvatskoj, kao i da Matalin nikada nije bio pacijent lekarke koju navodi kao svoju, a dokumente koji bi potvrdili njegovu bolest – ne može pronaći.

Od prikupljenih 31.000 evra, Robert i Doris su kupili novi automobil, VW Golf sedmicu. Zvaničnik u njihovoj Opštini Dubravica je zaključio da je automobil kupljen od humanitarne pomoći, budući da Doris i Robert nisu zaposleni.

Par se do sada branio ćutnjom, a ako se krivica dokaže, moraće da vrate novac.

PROČITAJTE VIŠE:

EVO GDE SE NALAZI JEDINA STATUA CRNE BOGORODICE U SRBIJI: Doneli je lađom, a krije jedinstveno verovanje!

“MORAM DA PLATIM?”: Brazilac se oženio srpskom doktorkom, a jedan naš običaj ga je ostavio u čudu! (VIDEO)

TAKMIČENJE U LEŽANJU POMERA SVE GRANICE: Ostalo ih je petoro nakon mesec dana, svi se bore za titulu “najvećeg lenjivca”!

Izvor: Nova
Foto: Printscreen Provjereno

YOU MAY LIKE