Chicago, IL
37°
Fair
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 6mph W
Humidity: 60%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
37°F
39°F
43°F
46°F
48°F
MonTueWedThuFri
66°F / 54°F
64°F / 37°F
45°F / 37°F
55°F / 46°F
59°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

NEVREME POTOPILO BEOGRAD: Reke potekle ulicama prestonice, dramatični snimci kruže mrežama! (FOTO, VIDEO)

Nevreme praćeno gradom zahvatilo je u utorak pojedine delove Srbije, a najgore je bilo u Novoj Varoši, Kruševcu, Smederevu, Ivanjici, ali i Beogradu gde su pojedine ulice bukvalno ličile na reke, a raskrsnice na jezera.

Kiša praćena grmljavinom stigla je oko 19 sati i u Novi Beograd i Zemun, vidljivost je bila smanjena na ispod 100 metara, a pojedine saobraćajnice bile su preplavljene vodom. Temperatura u glavnom gradu pala je za više od 10 stepeni.

Na okretnici autobusa 45 voda je zaustavila saobraćaj, a prizor snimljen iz jednog autobusa izgledao je kao podivljala reka.

Automobili u Zemunu nisu mogli da se kreću od količine vode na ulicama.

Slična situacija zabeležena je na Čukarici, gde je u Radničkoj ulici nastao pravo jezero na raskrsnici.

Put ispod Gazele bio je prohodan za razliku od Zemuna, ali vode nije manjaklo na kolovozu.

A kako su ulice izgledale u pojedinim delovima grada, vidi se i na ovom snimku.

Voda je sinoć probila i u podrume i prizemlja stambenih zgrada.

Poplavljen je bio i Blok 63, a u Bloku 61 nije bilo struje.

I širom Srbije nevreme

U mestu Slatina iznad Ušća kod Kraljeva vatrogasci su gasili požar izazvan gromom koji je zahvatio 40 ari šume, preneo je RTS. Kiša je pljuštala kratko do 15 minuta i u Ljuboviji, Malom Zvorniku, Loznici i selima u Podrinju. Protivgradna odbrana dejstvovala je na južnim i severnim obroncima Cera, u oblasti Trbosilja, Jarebice, Petkovice, Desića.
Jaka kiša, povremeno sa gradom veličine graška, pogodila je Kruševac.

Oluju, koja je punim intezitetom trajala duže od 30 minuta, pratili su udari jakog vetra od 54 kilometra na sat. Za pola sata temperatura je pala sa 35 na 20 stepeni, a za isto vreme palo je 13 litara kiše po kvadratnom metru. Olujni oblaci došli su sa zapada, iz pravca Trstenika, gde je za pola sata palo dva puta više kiše nego u Kruševcu – 25 litara po kvadratu, praćene grmljavinom, sitnim gradom i vetrom.

U pojedinim zaseocima ivanjičke opštine padao je grad veličine oraha, a ima šteta u malinjacima i na drugim usevima, kao i na seoskim putevima.

Pojedinačno ima problema i u snabdevanju električnom energijom.

Grad veličine oraha, negde lešnika, padao je oko pola sata i uništio povrtnjake i useve u novovaroškim selima. Olujni vetar i jaka kiša, praćena gradom, zahvatili su juče posle podne i Smederevo, kao i delove Ivanjice, Šapca…

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @MarkoPetko94

YOU MAY LIKE