Chicago
37°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 9mph S
Humidity: 63%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 7 months ago

By admin

NEVEROVATNO: Džinovski paradajz težak skoro dva kilograma ubran u Srbiji! (FOTO)

Prosečna težina paradajza kreće se oko 250 grama, ali to nije slučaj sa jednim primerkom na imanju Ivanovića iz sela Vračević kod Lajkovca. Domaćin Dragan posadio je sortu volovsko srce koja se inače odlikuje krupnijim plodovima, ali ono što ga je dočekalo u plasteniku ostavilo ga je bez teksta. Кada je džinovski paradajz stavio na vagu, kazaljka se zaustavila na 1.700 grama.

“Na prvi pogled nismo verovali da će ovaj plod na vagi dostići težinu od skoro dva kilograma jer je delovao samo malo krupniji od ostalih. Stoga nas je njegova veličina i težina ostavila u čudu. Volovsko srce je posebna sorta, ima srcast oblik i jako lepo meso unutar ploda, sočan je i sladunjav tako da je idealan za razne vidove prerade. Кarakteristično je da jedan plod može da dostigne težinu oko jednog kilograma, ali ovaj naš je nadmašio taj prosek skoro pa duplo“, ponosan je Ivanović.

Ovaj apsolutni paradajz rekorder Ivanovići će preraditi u zimnicu, a imajući u vidu njegovu veličinu samo on će napuniti nekoliko tegli. Domaćin je zadovoljan jer iako su letnji meseci bili sušni i teški, to nije loše uticalo na rod i kvalitetet povrća.

„Gajimo povrće u plasteniku, bez navodnjavanja naravno ne bi opstalo. Ubrali smo do sada dosta paradajza, to je klasična krupnoća neki veći, neki manji ali ništa neobično. Ovaj plod koji je težio skoro dva kilograma je prava retkost i sve nas je iznenadilo da paradajz može toliko da poraste. Svakako će biti neizostavna deo obroka tokom duge zime“, dodao je Dragan.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!