Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 31%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 4
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SatSunMonTueWed
50°F / 36°F
61°F / 41°F
63°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F

Published 5 years ago

By Antonije Kovačević

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Veterinar iz Kladova glumi glavnu ulogu u jednoj od najgledanijih TV serija na svetu!

Darko Perić je srpski glumac koji igra u jednoj od trenutno najgledanijih serija na “Netflix”-u, “La Casa de Papel”, a malo ko sa ovih prostora zna za njega, između ostalog i zato jer je odavno odlučio da karijeru gradi daleko od Srbije.

https://www.instagram.com/p/ByXktaXi70r/?utm_source=ig_web_copy_link

Darko u “La Casa del Papel” glumi glavnog lika, po imenu Helsinki. Ova nesvakidašnja serija o grupi kriminalaca, koji planiraju pljačku fabrike za štampanje novca, postigla je ogroman uspeh prvo u Španiji, a zatim i na “Netfliksu”.

Junaci serije imaju i dosta fanova širom sveta, a Darko Perić je u velikoj meri zaslužan za popularnost serije. Helsinki, “gromada od čoveka”, koga igra Darko, i koji je u seriji “opasan Srbin mekog srca”. Iako je Perić trenutno možda i najpoznatiji glumac sa ovih prostora u svetu, malo šta se zna o njemu u Srbiji.

https://www.instagram.com/p/BzAWvcvCqFp/?utm_source=ig_web_copy_link

Poreklom je iz Kladova, malog grada na obali Dunava, a njegovo interesovanje za glumu i druge vidove umetnosti potiče od nаjrаnijeg dobа. Prvi put je stupio nа pozornicu kada je imao šest godina, kаdа gа je anonimna pevаčicа pozvаlа nа pozornicu dа otpeva pesmu. Od tog trenutkа je nаstupаo u svаkoj predstаvi u školi, i bio aktivan član dramske sekcije.

https://www.instagram.com/p/Bz_Zg7ACNZ2/?utm_source=ig_web_copy_link

Posle završene srednje škole u Kladovu, rešio je da napusti Srbiju i odlazi u Rumuniju, na studije veterine, tokom turbulentog perioda devedesetih. Tokom boravka u u Bukureštu nastavio je da se amaterski bavi glumom, gde je i dobio svoju prvu ozbiljniju ulogu. 1994. godine preselio se u Temišvаr, gde je nаstаvio studije medicine. Nаkon šest godinа borаvkа u rumunskom grаdu, zаvršio je studije i diplomirаo veterinаrsku medicinu. Zainteresovan dа uči i upoznaje nove ljude, Dаrko se seli u novu sredinu, u Berlin, a ovde nije bio kraj njegovim selidbama.

Ulogama u kratkim filmovima počinje njegova ozbiljnija glumačka karijera, ali je to tek početak. Seli u Barselonu, koja mu se dopala na prvi pogled. Verovatno ga je jaka intuicija zaustavila upravo tu, jer baš u ovom gradu Darko Perić postaje zvezda. Da je slava ponekad čista sudbina dokaz je i činjenica da je karijeru u ovoj zemlji počeo kada ga je jedan agent zaustavio na ulici zbog interesantnog izgleda.

Pre više od deset godina dobio je prvu TV ulogu u seriji koja se snimala u Barseloni. Počinju snimanja u ozbiljnijim produkcijama, brojne serije i saradnja sa poznatim španskim, ali i svetskim zvezdama. Darko je pre snimanja serije “La Casa de Papel” glumio u još jednoj, veoma popularnoj seriji, “Mar de plástico”.

U nekim scenama Helsinki govori, ali i peva na srpskom, dok u jednoj sceni pevuši numeru “Svilen konac”. Darko Perić je pre nekoliko godina prvi put imao radnu obavezu u Srbiji, na finalu Evrolige. Tokom šetnje Knez Mihailovom, na ulici su ga tada prepoznavali samo stranci.

Iako je postao popularan i cenjen glumac u Evropi, Darkovi planovi za dalju karijeru su – preko okeana, u Holivudu.

Izvor: Blic Foto: Instagram

YOU MAY LIKE