Chicago
66°
Rain Shower
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 82%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
TueWedThu
70/61°F
66/61°F
66/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

NESVAKIDAŠNJI SNIMAK IZ AMERIKE: Medved šetao u blizini Bele kuće, satima ga lovili! (VIDEO)

Policija Vašingtona danas je posle više sati uspela da uhvati medveda u kvartu Brukland, severoistočnoj periferiji grada, 5,5 kilometara od Bele kuće.

Dok je trajala potraga, putevi u obližnjim oblastima su blokirani, a stanovnici su zamoljeni da ne izlaze, saopštila je policija na Tviteru.

Takođe je objavljena fotografija životinje koja vreba na drvetu u dvorištu u ulici Frenklin, a obližnji stanovnici saglasili su se da medveda nazovu Frenklin.

Medved je primećen kako šeta po naselju, a zatim se popeo na drvo.


Oko 10 sati ujutro spustio se sa drveta i pobegao iz vidokruga.

Policija je zamolila građane da uđu u svoje kuće, a nekoliko minuta kasnije Frenklin se popeo na drugo drvo, da bi petnaestak minuta kasnije bio uspešno umiren od strane Društva za spasavanje životinja u dvorištu kuće.

Pejdž Pirson, portparolka Odeljenja za divlje životinje Virdžinije, rekla je danas da je medved primećen u Bruklendu „verovatno tražio hranu ili svoju mamu“.

-Pretpostavljam da se samo zbunio, a kada su svi počeli da se pojavljuju, verovatno se uplašio i potrčao na drvo – navela je ona, prenosi Vašington post.

Pojava medveda u stambenim naseljima regiona američke prestonice u poslednje vreme je sve učestalija. Izveštaje o crnim medvedima u dvorištima redovno objavljuju stanovnici Merilenda u oblasti Vašingtona, a slični incidenti zabeleženi su i u susednoj Virdžiniji.

PROČITAJTE VIŠE:

PODIGNUTA VELIKA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA: Bivši predsednik se tereti po čak sedam tačaka!

TRAMP DOBIO IZAZIVAČA, I TO KAKVOG: Njegov bivši potpredsednik najavio kandidaturu za predsednika!

MEDIJI VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTI: Taker Karlson predstavio svoj novi šou na Tviteru! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE