Chicago, IL
37°
Fair
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 6mph W
Humidity: 60%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
37°F
39°F
43°F
46°F
48°F
MonTueWedThuFri
66°F / 54°F
64°F / 37°F
45°F / 37°F
55°F / 46°F
59°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

NESVAKIDAŠNJE TAKMIČENJE ČAČANA: Кo pogodi tačnu meru praseta dobija ga kao nagradu!

Srbi za sebe vole da kažu da su “nebeski narod” što se i pokazalo mnogo puta, ali da jedan grad prednjači u tome, stvarno nema dileme. Nakon fotografija koje su obišle celu državu o neobičnom parkingu za bicikle u obliku praseta sa rebrima, vlasnik jedne čačanske pečenjare, Vladan Janković, odlučio se na još jedan nesvakidašnji potez i otišao korak dalje.

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, Božiću, sutra na Tucindan organizuje nagradnu igru u kojoj onaj koji pogodi tačnu kilažu praseta, dobija ga kao nagradu, a prikupljeni novac od učešća ide u humanitarne svrhe.

“Svi zainteresovani građani koji žele da učestvuju u ovom svojevrsnom takmičenju mogu se prijaviti u pečenjari u Ljubiću, u ulici Bate Jankovića uplatom kotizacije u iznosu od 500 dinara, a sav prikupljeni novac biće doniran onome kome je pomoć neohodna. Oni koji žele da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji, neohodno je da uplate učešće, a onda i da pogode težinu praseta. Кo bude najbliži kilaži dobiće i živo prase” kaže za RINU, Vladan Janković, vlasnik pečenjare.

Inače, Čačak je poznat po najvećem broju pečenjara u Srbiji, a obilaznicu oko ovog grada mnogi često nazivaju i “prase-štrase”, jer najbolji zalogaji vruće prasetine mogu se upravo probati u gradu na Moravi.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE