Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

NESREĆA NA NESREĆU: Kanader za gašenje požara se srušio u Grčkoj, tragedija zabeležena kamerom! (VIDEO)

Kanader koji je gasio požar iznad grada Karistosa, na jugu ostrva Evija, u blizini Atine srušio se i eksplodirao, a snimak pada ovog aviona objavljen je na društvenim mrežama. Na snimku se vidi da je avion krilom zahvatio drvo zbog čega je izgubio kontrolu i srušio se.

Helikopter za hitne intervencije treba da stigne na mesto nesreće kako bi utvrdio koliko je šteta.

Zastrašujući snimak prikazuje avion koji se pokušava da se podigne, ali umesto toga počinje da pada i na kraju udara u zemlju i nestaje.

Dvojica pilota su poginula, saopšteno je iz vatrogasne brigade.

U padu aviona su, kako piše Proteta, stradali 34-godišnji kapetan Kristos Moulas i kopilot, potporučnik Periklis Stefanidis (27).

Ministar odbrane Nikos Dendijas proglasio je trodnevnu žalost u Oružanim snagama Grčke.
Gubitak života oficira Vazduhoplovstva i rukovaoca vatrogasnih aviona na dužnosti tokom pokušaja da se zaštite životi i imovina građana, kao i životna sredina naše zemlje, veoma je tužan. Naše misli su sa njihovim porodicama i kolegama, kojima izražavamo najiskrenije saučešće”, naveo je Dendijas.

Širom Grčke već danima bukte šumski požari, a najgora situacija je na na ostrvu Rodos gde je požar uništio oko 145.000 hektara.

Od toga se 2.800 hektara nalazi unutar četiri zaštićena područja, a dodatnih 13.700 hektara je u okviru dva rezervat divljih životinja.

PROČITAJTE VIŠE:

Oko 12.000 hektara izgorelo je u Lutrakiju, 39.000 u Neos Kouvarasu, 145.000 na Rodosu, 10.000 u Karistosu i 20.000 na Krfu.

Visoke temperature u Grčkoj biće zabeležene i sutra, ali, kako predviđaju meteorolozi, predah od vrućine građani će imati od četvrtka kada će sa severozapadne Grčke krenuti jak vetar. Pad temperature osetiće se u četvrtak širom zemlje, dok se na severoistoku predviđaju grmljavine.

POVEZANE TEME:

SRPSKI REPREZENTATIVAC PREŽIVEO DRAMU: Hitno evakuisan iz Grčke, umalo se ugušio u dimu od požara! (FOTO)

POMOĆ U TEŠKOM TRENUTKU: 36 srpskih vatrogasaca i 14 vozila stižu u Grčku da se bore protiv požara!

VELIČANSTVEN GEST GRKINJE: Poklonila Srbiji imanje jer veruje da se na njemu nalaze grobovi srpskih vojnika!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @TheInsiderPaper

YOU MAY LIKE