Chicago, IL
30°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 61%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
30°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

“NEKOME SMETA ŽIVI DUH I JEDINSTVO NAŠEG NARODA”: Danica Crnogorčević stala u odbranu srpskih tenisera!

Dejvis kup reprezentacija Srbije pred početak četvrfinalnih duela sa Velikom Britanijom na teren sportske hale u Malagi izašla je uz taktove pesme “Veseli se srpski rode” koju izvodi Danica Crnogorčević.

Patriotska numera dirnula je mnoge – kako prisutne u hali, tako i sve one koji su pratili prenos borbe za “salataru”.

Ovim povodom se Danicu Crnogorčević oglasila za Kuri i rekla da nije propustila Novakovu i Mišinu borbu na terenu i plasman naše reprezentacije u polufinale Dejvis Kupa.

Jeste li videli da je Dejvis kup reprezentacija Srbije izašla na meč uz taktove Vaše pesme ” Veseli se srpski rode”?

-Naravno! Sa velikim zadovoljstvom smo ispratili, kao i uvek, gde god učestvuju naši sportisti i predstavljaju našu zemlju. Još jednom se od srca zahvaljujemo našem Novaku koji na pravi način predstavlja i igra za svoju zemlju.

Da li Vam je čast i da li se lepo osećate kada vidite da srpski sportisti izlaze na sportska borilišta uz Vaše rodoljubive pesme?

-Kao što je to slučaj sa pesmom “Veseli se sprski rode” koju je napisao moj suprug, tako se pušta i pesma “Govori Gospode” i “Vjera vječna vjera slavna” koje je napisao naš sveti vladika Nikolaj Velimirović, i Bogu hvala da se naš narod kroz naše sportske svetionike okreće veri, crkvi i našoj tradiciji i koji predstavljaju Srbiju onakvu kakva zaista jeste u svojoj duši i biti. Osećaj je neopisiv… Gospodu hvala na svemu.

Nakon duela u Dejvis kupu, reprezentacija Srbije, ali i pre svega Novak Đoković su napadnuti od Bosanaca, Albanaca i Crnogoraca da propagiraju “aneksiju” Кosova i Crne Gore, da li biste mogli da prokomentarišete ove sramne uvrede iz regiona?

-Mislim da to sve treba apsolutno ignorisati. I ne širiti mržnju sa naše strane, ako je već oni imaju i ako ne vole Srbe. Takvi komentari sami govore o onima koji ih izriču i na njih se ne treba osvrtati, jer nisu plod argumenata već zavisti na radost našeg naroda.

Pesma “Veseli se srpski rode” je jedna od najlepsih rodoljubivih pesama koja se pojavila i nigde nema nijednu uvredljivu reč ni prema kome. Šta mislite na osnovu čega pripadnici pomenutih naroda bivaju isprovocirani i pronalaze se u njoj?

-Očigledno da nekome smeta živi duh našeg naroda i njegovo jedinstvo, kako na sportskim terenima tako i u pesmi koja ga objedinjuje i koju peva, ma gde živio. Po reči Jevanđelja: „čistome sve je čisto“, a na onome koji traži poruke mržnje je da se zapita da li sam širi mržnju i netrpeljivost.

PROČITAJTE VIŠE:

DOČEK PUN LJUBAVI: Danica Crnogorčević napustila porodilište, sačekali je suprug sveštenik i deca! (FOTO)

INTERVJU, DANICA CRNOGORČEVIĆ: Ponosim se time što me je vaspitao mitropolit Amfilohije! Evo kako je nastala pesma “Veseli se srpski rode” (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

Izvor: Kurir
Foto: Starsport, Danica Crnogorčević

YOU MAY LIKE