Connect with us

Srbija

NEDA ARNERIĆ NAJAVILA ODLAZAK IZ SRBIJE: Slavna glumica naučila nemački jezik, spremna za miran, penzionerski život

Published

on

Da je selidba iz Srbije gotova stvar, potrvđuje glumičino priznanje da je naučila jezik i da mašta o penziji u Alpima

Poznata srpska glumica Neda Arnerić (66) iznenadila je sve kada je otkrila da želi da iskusi asketski život u dalekoj Indiji, ali i da se priprema da penzionerske dane provede u Alpima.

Da je selidba iz Srbije gotova stvar, potrvđuje glumičino priznanje da je naučila i jezik.

– Učila sam strani jezik pod stare dane, onaj najteži. Uspešno sam savdalala nemački, imam i sertifikt. Izvesnije je da se preselim u Austriju gde imam mali stan u Alpima. Kako godine prolaze i kako se polako opuštam u penziji, sebe sve više vidim u tim krajevima. Maštam o penziji u Alpima, možda napišem i knjigu o svom životu – rekla je Neda Arnerić.

Slavna glumica podjednako se raduje i kratkom putovanju do Indije, zemlje koju je oduvek želela da poseti.

– Indija mi je oduvek bila inspirativna, budizam blizak, o Salmanu Ruždiju znbam sve…. Međutim, moj muž nikada nije želeo da ide na tu stranu sveta. Govorio je: “Dosta mi je moje sirotinje, neću da gledam tuđu”.

Nedavno sam, posle duže pauze, ponovo krenila na časove joge, gde sam i čula za mogućnost odlaska u Indiju. Pitala sam mogu li da se pridružim, odgovorili su mi: “Naravno, ali ide se u jedan ašarm, gde se vodi strog asketski život. Da li si spremna na to? – ispričala je Neda.

Ona veruje da će moći da izdrži deset dana u rizgoroznim uslovima i kako je istakla, unapred se raduje novom iskustvu.

Asketizam predstavlja odricanje od telesnih prohteva, a podrazumeva post, molitvu, nošenje pohabane odeće, uzimanje samo jednog obroka u toku dana itd.

-Sigurna sam da će mi biti zanimljivo, a ko zna, možda naučim i da meditiram – dodala je domaća glumica pred avanturu u dalekoj azijskoj zemlji.

TEKST: Hello/Blic/Serbian Times FOTO: Printscreen/Youtube

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement