Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.87"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
43°F
45°F
43°F
46°F
50°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 1 year ago

By admin

“NE SMEMO NI DO CRKVE DA ODEMO NA BOŽIĆ!”: Otac pretučenog mladića sa Kosova uplašen posle incidenta

Ovo nema nigde na svetu. Šokiran sam. Sin je istraumiran, van sebe, ne izlazi iz kuće. U crkvu više ne smemo da idemo pešice, samo kolima. Pretuklo ga je sedam-osam Albanaca iz čista mira dok se vraćao kući sa Božićne liturgije, kaže Ivica Tomić, otac mladića Stefana, koga je noćas pretukla grupa Albanaca kod Klokota, kada se vraćao i božićne liturgije.

Kako kaže, sve se dogodilo bez ikakvog povoda.

 Bio sam sa dvojicom sinova u crkvi Petar i Pavle na Božićnoj liturgiji. Mlađi sin i ja smo krenuli ranije kući jer sam ujutru u pola šest imao pričest, a stariji sin je svratio do sestre koja živi blizu crkve. Kod sestre je bio i položajnih. Kasnije je krenuo kući sa jednim rođakom. Na putu do kuće prošli su pored kafane “Kaljaja” odakle je odjednom izašlo sedam-osam Albanaca – uznemireno priča Ivica Tomić.

Foto:Blic

Nesrećni srpski mladići bili su u šoku.

– Grupa Albanaca iz čista mira je krenula ka njima da ih bije. Očigledno su to planirali jer su znali da se to veče čeka Božić i da će tim putem pored kafane prolaziti Srbi. Stefanov rođak je uspeo da pobegne, ali moj sin nažalost nije mogao brzo da trči jer je nedavno povredio koleno na fudbalu. Albanci su ga stigli i prebili ga kao vola u kupusu – kaže Tomić.

“Držali ga u policijskoj stanici do sedam ujutru”

Stefan je nakon napada uspeo da ode do obližnje policijske stanice.

– Iz grupe napadača prepoznao je trojicu Albanaca, ali kad je to rekao u policiji, policajci uopšte nisu otišli da ih traže. Šta više, držali su Stefana u policijskoj stanici čak do sedam sati ujutru kao da je on napravio incident. Kada je otišao u policijsku stanicu zvao je i mene da mi kaže šta se dogodilo pa sam i ja odmah odeleteo u policijsku stanicu i bio tamo sa njim celu noć – priča Tomić.

Kako kaže, nakon najnovijih napada na srpsku decu u Šrpcu i Klokotu svi Srbi južno od Ibra su veoma uplašeni.

– Mi bukvalno više ne smemo iz kuće da izađemo. Evo jutros otišao sam do benzinske pume i Albanac nije hteo da mi sipa gorivo samo zato što imam leskovačke tablice. Oseća se napeta atmosfera u vazduhu, tenzije su ogromne, ne pamtim da je ovako bilo. Ako se situacija ne smiri ne preostaje nam ništa drugo nego da se selimo odavde – kaže Tomić koji se zbog oca vrati na Kosovo i Metohiju iz SAD-a.

Izvor: Blic
Foto: Blic/ Kancelarija za KIM

YOU MAY LIKE