Connect with us

Amerika

NE POSTOJI “RUSKA ZAVERA”: FBI potvrdio da su laptop i mejlovi Bajdenovog sina autentični!

Published

on

Federalni istražni biro (FBI) i Ministarstvo pravde slažu se sa direktorom Nacionalne obaveštajne agencije Ratklifom da laptop sa inkriminišućim mejlovima sina Džoa Bajdena nije deo ruske kampanje dezinformacija.

FBI je u posedu laptop računara koji navodno pripada Hanter Bajdenu, a koji sadrži mejlove koji otkrivaju detalje o njegovom poslovanju u inostranstvu, naročito u Ukrajini i Кini, rekli su za Fox News dva visoka zvaničnika administracije.

FBI je odbio da potvrdi ili porekne postojanje istrage o laptopu ili mejlovima, što je uobičajena praksa.

Kako prenosi Fox News, službenici FBI i Ministarstva pravde slažu sa ocenom direktora Nacionalne obaveštajne službe Džona Retklifa da laptop nije deo ruske kampanje dezinformacija, koja cilja da naškodi demokratskom kandidatu za predsednika Džou Bajdenu.

"O tome koliko je novinarstvo u Americi otišlo dođavola, koliko je podeljeno i zakopano u duboke rovove, iz kojih…

Geplaatst door Serbian Times op Dinsdag 20 oktober 2020

Retklif je u ponedeljak rekao da laptop Hantera Bajdena i mejlovi na njemu „nisu deo neke ruske kampanje dezinformacija“, uprkos tvrdnjama predsednika Кomiteta za obaveštajne poslove Adama Šifa iz redova kalifornijskig Demokrata.

„Da budem jasan: obaveštajna zajednica u to ne veruje, jer ne postoje obaveštajni podaci koji bi to podržali”, rekao je Retklif i dodao: „A mi nismo delili obaveštajne podatke sa Adamom Šifom ili bilo kojim članom Кongresa.” Retklif je istakao da to „jednostavno nije istina“.

„Ako ste mislili da Šif ne može imati manji kredibilitet, Republikanci su samo dokazali da niste u pravu“, rekao je viši obaveštajni zvaničnik, prenosi Fox News.

U međuvremenu, drugi visoki savezni zvaničnik za sprovođenje zakona rekao je za Fox News da su mejlovi „autentični“.

FBI je u pismu predsedniku Senata za nacionalnu bezbednost i vladine poslove Ronu Džonsonu, koji istražuje poslovanje Hantera Bajdena i njegov laptop računar, naveo kako biro trenutno „nema šta da doda”.

Izvor: Fox News
Foto: Printscreen YouTube / CBC News

Advertisement