Chicago, IL
68°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 14mph S
Humidity: 35%
Pressure: 29.66"Hg
UV index: 2
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
46°F / 32°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

HEROINA U BELOM: Medicinska sestra pravi društvo pacijentima, češlja ih i plete im kosu!

Brooke Johns (40) već je 2,5 godine medicinska sestra u bolnici Southern Hills u Las Vegasu. Svaki dan viđa ljude koji su slabi i umorni od bolesti. Stoga se odlučila pobrinuti za njihov izgled.

Slobodnim danima Brooke dolazi u bolnicu brinuti se o kosi svojih pacijenata – češlja je i plete. “Ljubaznost čini odnose”, kaže Brooke Johns.

Brooke je rođena i odrasla u San Diegu. Sanjala je da postane sportski komentator. Završila je čak i studije na ovom području i specijalizovane kurseve. Udala se i rodila više dece. Odustala je od planova za rad na televiziji i brinula se o kući i vaspitanju troje mališana.

Porodica Johnson preselila se u Las Vegas neposredno pre smrti četvrtog deteta. “Teško je prvi put doći na mesto gde ne možete uvek računati na podršku. Imala sam sreću što su mi sestre koje su tada bile u bolnici pomogle”, priseća se tada Brooke. Osećala je bol i nemoć. Tokom neprospavanih noći uzrokovanih depresijom počela je proučavati anatomiju. Odlučila je da stečeno znanje može koristiti u novom poslu. Mislila je da će kao medicinska sestra moći pomoći ljudima fizički i psihički.

Brooke kao medicinska sestra radi u hitnoj pomoći. Pre pet meseci odlučila se za volontiranje. Inspiracija joj je bila njena prijateljica koja je hospitalizovana zbog virusa. Njena kosa bila je zamršena, a žena preslaba da se sama češlja. Bila je jako zabrinuta zbog toga i Brooke joj je odlučila pomoći.

“Trebalo mi je sat i po da joj očešljam kosu. Zatim sam je upitala: ‘Želiš li da ti ispletem kosu?’ A ona je odgovorila: ‘Da.’”

Brooke priznaje da je ponekad nečija frizura sporedna u odnosu na njihove emocije. Pacijenti dele svoje priče. “Život je težak … Ne mogu svi računati na podršku, onda se ja pojavim.”

Njena deca sada su tinejdžeri. Gledaju i majčin rad. Brooke se nada da će zahvaljujući tome naučiti lekciju empatije.

“Izgovorene reči su sjajne, ali ne idu tako daleko kao određeni primer. Svojoj deci možete reći da budu dobri ljudi; svojoj deci možete reći da su ljudi važni i da im je važno pomoći, ali kada vide da to radite, to je potpuno drugačije”, kaže Brooke.

Pacijenti kažu da Brooke ima anđeosko srce. Nedavno je direktor Southern Hill Alexis Mussi otkrio da je njen primer inspirisao i druge zaposlene u ustanovi da posvete svoje slobodno vreme na sličan način.

PROČITAJTE VIŠE:

“NIJE MI BIO BITAN NOVAC, JA SAM TO RADIO ZA OTADŽBINU!”: Mića (84) svojim rukama izgradio stotine kilometara puteva u Jugoslaviji!

“NAJVEĆA ŽELJA MI JE DA IMAM ŠTALU!”: Ostao bez oca pa sa 14 godina sam brine o porodici!

DIRLJIVA SCENA NA MARAKANI: Milan Borjan ugostio i dao poklon malom Stefanu ranjenom na Kosovu!

Izvor: Dijasporainfo.net
Foto: Printscreen Youtube/ KTNV Channel 13 Las Vegas

YOU MAY LIKE