Connect with us

Amerika

NE KLONITE DUHOM: Pet mesta u Čikagu gde možete da izađete u vreme pandemije!

Published

on

Kada su guverner Ilinoisa JB Pritzker i Odeljenje za javno zdravlje države Illinois 27. oktobra objavili da će grad Čikago sprovoditi dodatne mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa a koje su uključivale zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru, ugostiteljska industrija je znala da će morati iskoristiti sve resurse na otvorenom kako bi opstala.

Kako se približavala zimska sezona barovi, kafići i restorani brzo su reorganizovali svoje terase i krovove na što inovativniji i efikasniji način.

Kako je zima stigla pred naš prag, ne može se poreći magija koju su iglovi doneli ljudima koji su hrlili do njih kako bi taj momenat ovekovečili svojim fotoaparatima. Čini se da sada postoje horde snežnih kugli i to ne samo u Čikagu, već i u gradovima širom sveta.

Iako ne negiramo njihovu lepotu i šarm, ovde smo odabrali nekoliko mesta koja su malo drugačije odlučila da prezentuju svoje otvorene prostore i na taj način prezime predstojeće mesece.

Predstavljamo Vam nekoliko alternativnih opcija u slučaju da želite da iskusite nešto malo drugačiji vid rekreacije i odmora.

1.. Las Fuentes’s Private Patio Oasis

Za one kojima je poznat restoran Las Fuentes u parku Linkoln, znaće da je pored sjajnog mesta za služenje takosa i margarita, meksički restoran nudi i otvoreno dvorište sa živopisnim freskama i puno zelenila. Sada je magični otvoreni prostor pretvoren u privatnu oazu na terasi kako bi se prilagodio zimskim pravilima u Čikagu. Topao i udoban šator sada pokriva terasu sa prostranim sedištima smeštenim oko raskošne fontane stvarajući atmosferu tropskog raja u srcu parka Lincoln.

Lokacija: 2558 N Halsted Street, Čikago

2. Darling’s Rose Garden

Ova bašta je predstavila svoje preslatke staklenike u Čikagu još u mesecu julu. Restoran je iskoristio zatvaranje ulice Randolf i preuredio svoj ambijent u restoran na otvorenom. Dok iglui i snežne kugle nude zimske čudesne krajeve širom Čikaga, ovo jedinstveno mesto krasili su privatni mali staklenici koji čine socijalno distanciranu trpezu još šarmantnijom! 10 staklenika za dvoje pruža prijatno mesto za druženje inspirisano engleskom baštom. Staklenici se saniraju nakon svakog sedenja, a gosti mogu pogledati jelovnik na mreži, čineći postupak potpuno sigurnim i beskontaktnim.

Location: 905 West Randolph Street, Čikago

3. Recess’s Fire Tables

Nakon otvaranja koje je upriličeno prošle godine, ovo mesto je postalo “nezaobilazna stanica” u Čikagu. Čini ga terasa od 14.500 kvadratnih metara u obliku prstena od preko 30 brodskih kontejnera. Ispunjeno je brojnim barovima, štandovima za hranu i piće. Možete se zagrejeti pijući vruću čokoladu sa čašom od kikiriki putera. Sve je ovo organizovano u svrhu obeležavanja predstojećih božićnih praznika u sklopu Recesovog božićnog događaja “Blitzen’s Holidai Pop Up”.

Lokacija: 838 W Kinzie Street, Čikago

4. Whiskey Business’s Gingerbread Houses

Whiskey Business’s dom čini krovna terasa od 3.000 kvadratnih metara. Ušuškano skrovište nudi česte filmske večeri, besplatnu stazu za curling i vikend ručkove. Umesto iglua, ovaj ugostiteljski objekat se otisnuo u drugom pravcu sa svojim prijatno zagrejanim kućicama od medenjaka. Simpatične krovne kabine preuređene su za praznike, a sada su opremljene i lažnim kaminima, slatkišima i božićnim ukrasima u kojima možete uživati sa svojim prijateljima i pritom snimiti neke nezaboravne fotografije.

Lokacija: 1367 N Milwaukee Avenue, Čikago

4. Joy District’s Ski Lodge

Joy District’s Ski Lodge je još jedno poznato mesto i pionir kada je reč o zimskim restoranima na otvorenom. Prošle godine su bili korak ispred ostalih kada su svoju krovnu terasu ispunili ugodnim zimskim globusima pre nego što je COVID-19 poprimio svetske razmere. Ove godine zagrejanene kućice od snega vratili su se na krov River North-a, ali su takođe preuredili sjajan otvoreni prostor u prijatni zimski skijaški dom.

Lokacija: 112 West Hubbard Street, Čikago

Izvor: Secret Chicago Foto: Instagram

Advertisement