Connect with us

aktuelno

NAUČNI SVET ZBUNJEN: Misteriozni metalni monolit pronađen u pustinji u Juti! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Duboko u nepristupačnom crvenkastom pustinjskom pejsažu, nalik Marsu, u američkoj državi Juta, stoji misterija: blistavi metalni monolit. Glatka, visoka struktura nađena je tokom helikopterske patrole, objavile su vlasti.

Posada Odeljenja za javnu bezbednost i Odeljenja za resurse divljih životinja iz Jute uočila je blistavi predmet iz vazduha 18. novembra i sletela da ga proveri.

Otkrili su da je trostrani predmet od nerđajućeg čelika visok nešto manje od četiri metra i čvrsto ukopan u tlo. Ali nisu otkrili tragove o tome ko ga je mogao zabiti u stenovito tlo među talasastim crvenim stenama ili zašto je to učinio.

“Ova stvar nije iz drugog sveta”, uveren je poručnik Nik Strit iz patrole Odeljenja za javnu bezbednost u Juti.

Ipak, jasno je da je trebalo planiranja i rada da bi se konstruisao monolit od skoro četiri metra, doneo i ukopao u stenu.

Mesto gde je monolit je toliko udaljeno, da ga službenici ne otkrivaju, zabrinuti da bi radoznalci mogli krenuti da ga vide i izgubiti se, te bi ih trebalo spasavati.

Mada blistav i srebrn, monolit izgledom i položajem podseća na crni iz filma Stenlija Kjubrika “2001: Odiseja u svemiru”.

Službenici Biroa za upravljanje zemljištem istražuju koliko je dugo tamo, ko ga je mogao napraviti i da li ga treba ukloniti.

P.S. U međuvremenu je otkriveno da je monolit u državi Juta zapravo umetnički projekat grupe američkih umetnika. Priznajte, sbilo je toliko ubedljivo da ste skoro poverovali da je u pitanju delo “vanzemaljskih ruku”…

PROČITAJTE JOŠ:

LAJKUJ AKO SMEŠ: Tviter preti novim merama u cilju suzbijanja širenja lažnih informacija

DA LI MU JE TAMO MESTO? Izložba fotografija Džordža Flojda u Muzeju holokausta izazvala skandal!

TINEJDŽER-UBICA IZ KENOŠE PUŠTEN IZ ZATVORA: Poznati glumac i biznismen platili milionsku kauciju! (FOTO)

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Global News

Advertisement