Chicago, IL
57°
Fair
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 72%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
54°F
52°F
52°F
54°F
TueWedThuFriSat
43°F / 36°F
46°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 36°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

NAŠA KRISTINA JE NAJLEPŠA KUVARICA ČIKAGA: Njeni recepti su neodoljivi, a njen izgled obara s nogu! (FOTO)

Ekonomistkinja iz Ljiga, Kristina Milivojčević, sledila je put mnogih naših sunarodnika i otišla u Čikago u potrazi za američkim snom. Lični biznis koji je pokrenula za samo osam godina boravka u Americi dokaz je da je Kristina svaj san ostvarila.

Naime, Kristina je jedna od najtraženijih i najlepših kuvarica, čiji su recepti osvojili kulinarski svet.

Još od detinjstva je zapisivala recepte i uživala u spremanju novih jela. Iako je studirala ekonomiju, ljubav prema kulinarstvu je pobedila.

– Završila sam gimnaziju, pa sam studirala ekonomiju, što se nikako ne poklapa sa kuhinjom ali moja ljubav prema kuhinji je nešto što je dar od Boga jer je bila mnogo jača od svega. Od osnovne škole sam imala svesku u koju sam pisala recepte, gledala sam edukativne klipove vezane za hranu. Nije se desilo da prođe dan, a da nisam bila inspirisana nekom novom idejom ili da ne odgledam neki novi recept – ispričala je svojevremeno za portal svet-australia.

Svoju kulinarsku karijeru je započela u čikaškom restoranu „Moskva“, gde su njene Kiki palačinke (Kiki sweet crepe) postale jedan od omiljenih specijaliteta.

Pored komplimenata koje dobija za kuvanje, Kristina takođe dobija komplimente vezane za lepotu, koju je nemoguće ne primetiti.

– Svako voli da vidi lepo lice, drago mi je da me tako doživljavaju. Lepim ljudima su verovatno sva vrata otvorena ali lepota je mač sa dve oštrice. Lepotu oblikuje dobrota, humanost, ljubav, intelekt stil, dobra energija, samo fizička lepota nije dovoljna jednoj ženi – navela je ona jednom prilikom.

Iako je strastvena po pitanju svoje karijere, ona joj ipak nije na prvom mestu.

– Ono o čemu sada razmišljam su deca, porodica, nešto što je za mene jako bitno. Ako bih morala da biram između dece i porodice i karijere, bez razmišljanja bih izabrala porodicu i decu. Mislim da je to nešto čemu svako treba da teži, ali na žalost, mladi danas previše vremena posvećuju društvenim mrežama, pratiocima, kućnim ljubimcima, izlascima, porocima, nadajmo se najboljem – zaključuje Kristina.

Izvor: Serbian Times/Zadovoljna Foto: https://www.instagram.com/chefk1ki/

YOU MAY LIKE