Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

NAPAD NA SRPSKU DECU: Kosovski specijalci tukli brata i sestru, vukli ih po zemlji!

Kurtijevi specijalci prema saznanjima zaustavili su brata i sestru K.R (15) i D.R.(17) dok su vozili kvad večeras u Đitkovcu kraj Zvečana Kada su ih zaustavili tražili su, od mladića da ukloni opremu sa sebe.

Dečak je rekao da je oprema po propisima, ali je jedan od specijalaca strgao sa njega opremu i počeo da ga udara.

Prestravljenu devojčicu drugi policajac je uhvatio za kosu i vukao je po zemlji. Zbog zadobijenih povreda brat i sestra su dovedeni u kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je u toku dijagnostika njihovih povreda.

Inače, Žitkovac je čisto srpsko selo u opštini Zvečan.

Povodom napada na dvoje srpske reagovala je i Kancelarija za KiM iz koje ističu da su pripadnici Kurtijeve policije ROSU večeras u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, K. R. (15) i D. R. (17).

Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli. Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je sada jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije.

Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora. Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca. Jedno je izvesno – dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan-zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, LANMI MIAMI, SRBIN U PORNO HOLIVUDU: Ljubim ruke svojim partnerkama, trudim se da predstavim Srbiju u najboljem svetlu! (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

NOLE O SRBIJI I MASOVNIM UBISTVIMA: “Mi jesmo nebeski narod, imamo genijalne ljude, ali moramo da pobedimo razdor…”

Izvor: Novosti
Foto: Novosti

YOU MAY LIKE