Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 7mph SE
Humidity: 78%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
70/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

NAKON ODLASKA U SOLARIJUM, OSTALA BEZ POLOVINE ORGANA: Katarini zbog ove greške zdravlje visi o koncu!

Prošlo je dve godine otkako je Katarina Čočović na mrežama objavila kroz kakav je pakao prošla. Objavila je da su joj “povadili organe u ko zna koliko operacija”, a sve zato što je naivno poverovala da je povremeno sunčanje u solarijumu “korisno kao priprema za more”. U svojoj ispovesti otkriva kako je sve počelo.

“Idi malo u solarijum, bez veze da goriš na suncu, eto po par minuta, samo pripremi kožu – tako su mi preporučivali dok sam radila u kozmetičkom salonu. I išla sam tri do četiri puta nedeljno po par minuta, od svoje 20. do 27. godine”, priča Katarina Čočović (37) iz Valjeva.

U to vreme dok je u salonu, nakon završene medicinske škole, radila manikir i pedikir, bila je od onih devojaka koje žude za preplanulim tenom. Nije ni slutila da će joj to doneti neznani broj hirurških operacija uz odstranjivanje pojedinih organa, doživotnu terapiju jednom mesečno na Institutu za onkologiju i radiologiju, status invalidskog penzionera u 32. godini života, tri tretmana gama nožem, tronedeljni svakodnevni odlazak na iks nož.

“Zapravo sam, odlazeći u solarijum i izlažući se štetnim UV zracima od 11 do 16 časova, obezbedila sebi maligni melanom IV stadijum”, priča Katarina i dodaje kako je jedina u familiji sa djagnozom karcinoma. Na plaži se, kako kaže, nije pržila i okretala satima, ali jeste često bila na suncu u plićaku, provodila vreme na bazenu uz ivicu vode. Kaže i da je svesna da mnogi u solarijum idu i po 20 minuta, ali da je i ovo što je ona radila – mnogo. Sve je počelo kada se prvi put porodila 2014.

“Nekoliko meseci posle porođaja, primetila sam da mi je porastao mladež koji je otprilike na boku. Nije svrbeo, nije promenio boju, samo je postao još malo ispupčeniji nego što je inače bio. Ipak, pripisala sam to hormonima od trudnoće i kod lekara sam otišla tek kad je sin imao 10 meseci. U zdravstvenom centru u Valjevu su mi uzeli uzorak i postali na histopatološki nalaz. Dve nedelje kasnije, u oktobru 2015, stigao je rezultat – maligni melanom III stadijum”.

PROČITAJTE VIŠE:

“REKLI SU MI DA ĆU SE RAZBOLETI”: Egipćanin Ahmed ostao u čudu zbog srpskog verovanja! (VIDEO)

BEOGRADSKI GIMNAZIJALAC OSVAJA SVET: Strahinja doneo bronzu sa Svetske geografske olimpijade!

BLIZNAKINJE IZ NIŠA PRAVO SVETSKO ČUDO: Ana i Mina rođene su u razmaku od 5 minuta, a njihovo DNK poklapanje jedno u milijardu!

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

YOU MAY LIKE