Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 47%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
50°F
50°F
48°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

NAJVEĆI POBEDNIK IZBORA U SAD: Guverner Ron DeSantis ubedljivo osvojio Floridu!

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis ostvario je ubedljivu pobedu na juče održanim međuizborima u Americi. Pored toga što je ponovo uspeo da razbije demokrate na Floridi, DeSantis je ovim naneo udarac i Donaldu Trampu. Imajući u vidu da je upravo DeSantis glavni takmac Trampu za kandidaturu na predsedničkim izborima 2024. godine, sada je prilično neizvesno da će Tramp dobiti podršku republikanaca za predstojeće izbore.

DeSantis je relativno novajlija u politici, ali je stekao nacionalnu popularnost nakon što je postao guverner Floride 2019. godine.

On je odneo ubedljivu pobedu za drugi mandat na mestu guvernera Floride, a razmere njegove pobede premašile su skoro sva očekivanja.

DeSantis se nije oglašavao o potencijalnoj predsedničkoj kandidaturi, ali je zato Tramp najavio veliko otkriće za 15. novembar.

Upozorenje Trampa

On je već upozorio guvernera Floride Rona da se ne kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine, rekavši da bi to naškodilo Republikanskoj stranci.

On je takođe zapretio da će objaviti neprijatne informacije o DeSantisu, ali ne navodeći dodatne detalje.

„Ne znam da li se kandiduje. Mislim da bi, ako trči, mogao veoma da se povredi. Zaista verujem da bi mogao da se jako povredi“, rekao je Tramp.

Mnogi smatraju da je DeSantis najverovatniji kandidat koji će zameniti Trampa kao republikanskog kandidata koji će se kandidovati za predsednika 2024. godine.

Ako DeSantis objavi kandidaturu za predsednika, Tramp je rekao da će otkriti „stvari o njemu koje neće biti baš laskave – ja o njemu znam više od bilo koga – osim, ​​možda, njegove žene”.

Kasnije je svog potencijalnog protivnika opisao kao „dobrog momka“ i negirao da je među njima postojao spor.

„Nema svađe sa mnom, a ja sam daleko u rangu anketa“, rekao je bivši predsednik Amerike.

Ko je čovek koji je opasnost po Trampa

DeSantis je američki advokat, oficir pomorske mornarice i političar koji služi kao 46. guverner Floride od januara 2019. godine. Kao republikanac predstavljao je 6. kongresni okrug Floride u kongresu od 2013. do 2018. godine. Nakon diplomiranja na Univerzitetu Jejl i Pravnom fakultetu u Harvardu, DeSantis je služio kao oficir i advokat u Korpusu generalnog sudskog advokata, američke mornarice (JAG).

On je možda i najveća zvezda Repubikanske stranke posle Donalda Trampa. „Vašington post“ u analizi predviđa je upravo DeSantis taj koji bi Republikance mogao da povede ka totalnoj pobedi ako bi pobedio na izborima za predsednika SAD 2024. godine. Jer, prema toj logici, DeSantis je taj koji sprovodi sve ključne stavke Trampove politike (antiimigrantska, žestoko konzervativna politika bazirana na „America First“ principima), ali bez Trampovih skandala.

DeSantis je u javnosti poznat i kao „đavolji advokat“, a predviđa mu se veliki politički uspon u narednom periodu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / ABC Action News

YOU MAY LIKE