Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 86%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
72/59°F
79/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

NAJVEĆA ŽELJA MI JE DA ČASTIM JOKIĆA BUREKOM: Deka Steva (80) nikad ne spava kad igra Denver! (FOTO)

Ako ste, kojim slučajem, prolazili kroz Sombor duboko u noć, proteklih nedelja, mogli ste da čujete vatreno navijanje za Nikolu Jokića i Denver. Među onima koji u svom “navijačkog stažu” imaju gomilu neprospavanih utakmica zbog jednog od najboljih košarkaša planete je i, verovatno, najstariji navijač tima iz Kolorada, deka Stevan Šegrt.

Dočekuje nas u Somboru, sa širokim osmehom i majicom sa likom Nikole Jokića.

A, kako ću drugačije? – pita nas, jer se takav rekvizit podrazumeva kada se priča o Nikoli.

U atmosferi koja mu najviše prija, Edukativno centru, deka Stevan nam priča svoju navijački priču. Kaže, za Nikolu zna odavno, a otkriva i kako je izgledao susret sa njim.

On je hrana za dušu i telo. Radost, isto kao Đoković. Pratim svetski sport. Znao sam ja za Nikolu i ranije, a onda smo se sreli kada je došao prošle godine. Imao je vremena i slučajno smo se sreli u prodavnici. Ja kao deka njegov ga zamolim za fotografije – počinje u dahu priču gospodin Stevan i dodaje:

Vidim ga, visok do plafona. On, dečački deluje. Plaća, ja ga zamolim da se upoznamo. On kaže: “Može”. Kažem ja njemu: “Nikola, ti si zmaj”. Njega je to iznenadilo, jer ga svi zovu Džoker. On me pita da li stvarno to mislim. Rekoh mu:”Da. On je sa svojim dugačkim rukama napravio selfi. Delovao je normalno. Ja kad gledam njega i Đokovića, ja ne vidim pare, već ljudske vrednosti. Oni su pravi ljudi.

Sa Nikolom na burek

Gospodin Stevan nam je otkrio i svoju veliku želju.

Ako budem sreo Jokića, pozvaću ga na burek, da ga častim. On voli burek, a i ja ga volim isto. Ali, ja da ga častim. Nisu u pitanju pare. On je nahranio dušu i telo nama. Ako se sretnemo, mada, neće on imati vremena – skromno kaže Stevan:

Zauzet je on. Toliko će ga svi… A, i potrebna mu je porodica, da se odmori, da bude sa svojim konjima, sa životinjama, njegovim miljenicima.

Denver se mora gledati
Sa puno razumevanja Stevan govori o Nikoli, a mečeve ne propušta i ponekad budi svoje prijatelje u Somboru kada igra Denver.

Počeo sam ja da gledam kad je liga bila, a sad je bilo buđenje u dva sata. Gledao sam ja i druge utakmice, sve. I u polufinalu i u finalu, zbog njega.

Budim ja njih, znate. Ja pozovem i proverim šta je na ekranu. Oni mi kažu: “Reklame!” kada pogode, onda je to to.

Deka Steva ima i svoje predviđanje.

Nikola je mlad, najmanje još tri prstena. Samo, ako ostane ova ekipa. E sad, da li će ostati… Kao i naša reprezentacija. Mislim da će sada igrati, patriotski je to.
Ono što je posebno važno jeste poruka za Nikolu.

To mi je najteže. Ali, neka ostane tako da se ponaša. I, da igra tako kako je naučio ovde, na livadi. Važno je da ostane takav kakav jeste i da se igra košarke. Jako je važno igrati se. On ne vidi ništa, samo teren i igrače, e to je uspeh.
Steva nekoliko puta ponavlja da je važno igrati se. Otkriva da je, uz igru, posebno kod najmlađih važna imaginacija. Tako i sam smišlja zanimljive priče koje priča unucima i deci koja ga rado slušaju. Jedna od njih odnosi se na Novaka i Nikolu. Nama je otkrio deo svoje sportske bajke.

Osvoji Novak Rolan Garos i pošalje tortu u Srbiju. Imaginarnu, za svu dobru decu u svakom mestu. Ali, ovog puta, zaboravio je da spremi šlag. A, šlag je daleko, na Vimbldonu, daleko. Torta je stigla u ponedeljak – počinje priču i nastavlja:

Vidi Novak niko nije dirao tortu, nema šlaga. Pre toga 22 puta je donosio. Gleda on, razmišlja… Uzme on telefon, zove Ameriku, Denver: “Nikola, gde si, kako si? Imam problem. Poslao sam tortu za Srbiju, ali nemam šlag. A ti, izgleda imaš sastojke”. Nikola pita koji fali, a Novak mu objasni.

Objašnjava nam Steva “tajni sastojak”, priča o načinu na koji se njih dvojica dogovaraju kako da obraduju svu decu, a priča je takva da bi po njoj mogao da se snimi pravi dečiji film u kojem bi svi uživali. I, da ne otkrivamo baš sve, kraj je, naravno, srećan.

Jokić umeša šlag. Otkriću vam. To je bila titula koju je osvojio. Naravno, obradovali su sve, a ta njihova torta koju su napravili, u njoj su svi uživali. To je bila hrana za dušu i telo.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, LANMI MIAMI, SRBIN U PORNO HOLIVUDU: Ljubim ruke svojim partnerkama, trudim se da predstavim Srbiju u najboljem svetlu! (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

NOLE O SRBIJI I MASOVNIM UBISTVIMA: “Mi jesmo nebeski narod, imamo genijalne ljude, ali moramo da pobedimo razdor…”

Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf

YOU MAY LIKE