Chicago, IL
59°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 20mph W
Humidity: 67%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
59°F
57°F
57°F
55°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
52°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

NAJVATRENIJI NAVIJAČ SRBIJE: Ispovest ‘Valjevca’, čoveka koji prati reprezentaciju gde god da igra!

Čuveni Valjevac je najpoznatiji navijač košarkaške reprezentacije. Nema tog takmičenja na koje neće stići sa legendarnom kapom napravljenom od lopte.

Kad ga ugledate na TV tokom prenosa, odmah hvata trubu da diže atmosferu, a vrlo raspoložen je bio i u Pragu u fan zoni pred meč sa Poljskom.

Bio je u društvu Filipa Jeremića, momka iz Čačka koji je sve osvojio majicom “Pomazimo konje Nikole Jokića”, i obojica veruju da četi Svetislava Pešića niko ne može ništa ni u Berlinu na putu do zlatne medalje.

“Zapravo sam ja Valjevac do Tokija (kako sebe zove prim.aut), pratim i mlađe selekcije. Ovo se voli, za ovo se živi, verujem u ovu reprezentaciju zbog koje svaki put izgubim glas. Ništa osim čiste ljubavi ovde nema”, poručuje Valjevac.

Otkrio je i kako je došao na ideju da napravi kapu od košarkaške lopte, koju je nedavno morao da zameni jer je prethodno potpisao i Novak Đoković.

“Nastala je pre manje od 10 godina, za Evrobasket u Sloveniji 2013. godine, a mi smo se upoznali u Berlinu na EP dve godine kasnije. Verujemo u ove momke, super je skockana ekipa, treba svi da ih podržimo, dobra atmosfera je napravljena i samo da svi pustimo glas za njih.”

Objasnio je i da svaki dan farba lice u boje zastave, ali i kako pije da se ne poremeti to sve.

“Postoji ceo proces ‘rehabilitacije’, moja supruga Urška je zadužena za to. Može i pivo da se pije, na slamčicu. Bio sam na svim prvenstvima od 2013. na ovamo, sva su mi omiljena”, rekao je Ivan iz Valjeva.

Njegov sabornik Filip otkrio je i kako je Nikola Jokić reagovao kada je video njegove majice.

“To sam u Kini 2019. počeo da nosim, podsetio sam ga, vidim da mu je bilo poznato kroz maglu, malo smo se ispričali pre leta za Prag”, dodao je Filip Jeremić.

Valjevac je najavio da se 18. septembra penjemo na postolje i trubimo, naravno sa zlatom oko vrata.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen NOVA.rs Video Platforma

YOU MAY LIKE