Chicago
43°
Cloudy
6:57 am5:11 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 17mph S
Humidity: 61%
Pressure: 29.87"Hg
UV index: 0
TueWedThu
43/27°F
41/36°F
41/32°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

NAJTUŽNIJA PRIČA GODINE: Ratni veteran živi sa teško bolesnim sinom i ženom u jednoj sobi, u kući koja je izgorela!

Otac Perica, majka Snežana i sin Vojislav Stojanović iz Prokuplja svi žive u jednoj mračnoj sobi u nehumanim uslovima. Da stvar bude još tragičnija, Perica je ratni veteran koji se za našu zemlju borio prvo u Hrvatskoj, zatim u Bosni i na kraju na Kosovu. Vratio se kući sa teškim psihičkim problemima koji su uticali na njegovo sveukupno zdravlje.

Njegova supruga Snežana takođe je teško bolesna, tačnije, boluje od raka mozga i štitne žlezde. Već je imala jednu operaciju, a zakazana je i druga. Međutim, tu nije kraj njihovim mukama i da stvar bude još gora i njihov četrnaestogodišnji sin Vojislav je u teškom zdravstvenom stanju. Dva puta je operisan, oba puta na stomaku. 

-Nakon svega što smo se nagledali i čemu smo svedočili za ovih jedanaest godina humanitarnog rada, uverili smo se da ne postoji slučaj koji nas može šokirati. Međutim, ono što nas zgrožava i šokira je koliko državni sistem nema sluha i zatvara oči pred ovakvim slučajevima kao što je porodica Stojanović. Oni preživljavaju sa 120 evra koje dobijaju tek, svakog drugog meseca. Iako je bolestan, Perica se trudi da radi ono što je radio celog života, a to je da zaštiti druge. Zbog toga uzima sporedne poslove za samo 500 dinara da bi izdržavao svoju porodicu. Otkako im je kuća izgorela, godinama unazad, žive u jednoj buđavoj prostoriji bez tople vode, ali sa svojim prihodima prinuđeni su da preskaču obroke i ne mogu ni da sanjaju da poprave svoj dom, kaže Snežana Dimitrijević iz Humanitarne organizacije 28.JUN, pa dodaje:

-Hoćemo li dozvoliti ovoj porodici da dočeka Božić bez kupatila i tople vode? Perica je žrtvovao svoje zdravlje, čuvajući nas, braneći nas, i sada mi moramo zaštititi njega i njegovu porodicu. Plan nam je da odmah počnemo sa renoviranjem njihovog doma kako bi dostojno dočekali Božić i da Vojislavu makar malo približimo slike iz detinjstva. Mogu li Perica i njegova porodica da računaju na vas, na nas!? Molim vas hajde da zajedničkim snagama pomognemo Vojislavu i njegovoj porodici, poručuje potpredsednica 28.JUNA.

Svi koji žele i mogu da pomognu mogu to uraditi na više ovde navedenih načina:

• PayPal: info@28jun.org

• Credit Card: https://28jun.org/donate

• SMS: Pošalji 1 na 1733

• Dinarski račun: (Ime) 28. Jun // 265 – 1110310003427 – 97 // Šifra plaćanja: 287 ili 288

• Bank Transfer Austria (EU): (Name) Humanitäre Organisation 28.Jun // IBAN: AT372011184561424300 // SWIFT(BIC): GIBAATWWXXX

Tekst: Serbian Times Foto: 28.JUN

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
AMERIKANKA IZVREĐALA NOLETA I SRPSKI NAROD: Ne priznajem Đokovićevu titulu, Srbi imaju sindrom žrtve!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)