Connect with us

aktuelno

NAJSREĆNIJA BOŽIĆNA VEST: Junaku sa Košara, koji je bio u komi i godinama živeo bez prihoda, dodeljena novoizgrađena kuća (FOTO)

Published

on

Zoran je umeo da iz Čačka na leđima donese dva džaka stočne hrane jer nije imao za autobusku kartu, a njegova vojna istorija je drama za sebe

Zoran Perović (41), siromašni zemljoradnik iz Ostre pod Bukovikom, dočekao je najsrećniji Božić u svom teškom životu. Ovaj učesnik rata u Košarama dobio je novu kuću, sagrađenu prilozima grada Čačka i privrednika Srbije.

Osim useljavanja u svoj novi dom, Zoran je proletos došao i do modernog traktora. Sada više ne mora da strahuje hoće li mu se stara brvnara prevrnuti na glavu, niti da li će svoje njive morati da obrađuje golim rukama.

Ja sam najsrećniji čovek na svetu danas“, kazao je Zoran primajući ključ novog doma iz ruku Čačanskog gradonačelnika Miluna Todorovića na Božić.

A ovaj mu je poželeo sve najbolje u životu i poručio:

„Danas na najsvetiji pravoslavni praznik u ime grada i privrednika naše otadzbine, predajem ključeve novog doma junaku sa Košara.  Ovo je samo malo uzdarje za ono što je on dao Srbiji i želim mu da se što pre, još bolje skući i ubrzo oženi“.

Nova kuća Perovića, inače, sagrađena je uz trošak od četiri miliona dinara i uknjižena po svim pravilima.

Sve do nedavnog priloga u emisiji Gvozdena Nikolića „Nećete Verovati“, skoro da niko nije znao u kakvoj oskudici žive ovi ljudi na planinskoj kosi. Zoran i njegova dva brata i ostareli roditelji bez dinara prihoda, dok su samo naš junak sa Košara i jedan od braće bili sposobni da idu u nadnicu da zarade koru hleba.

Zoran je umeo da iz Čačka na leđima donese dva džaka stočne hrane jer nije imao za autobusku kartu. A njegova vojna istorija je drama za sebe.

TROBOJKA ZA KOJU SE BORIO NA KOŠARAMA Zon pred svojim novim domom

Napad NATO-a na našu otadžbinu zatekao ga je kao vojnika u Prizrenu, odakle je otišao na Albansku granicu da brani prvu tačku Srbije. Tu je teško ranjen u bombardovanju i dva dana je proveo u komi i Poljskoj bolnici gde je dočekao kraj agresije i u rodno selo se vratio sa 17 kopči na glavi i nastavio da se bori za opstanak po principu dani komande.

Danas je evo, najsrećniji čovek na svetu. Dočekao je trubače iz Koštunića i trenutak da zaigra kolo i pred svojim pragom, ispred kuće koju je darivala, pored ostalih i firma „Eko kuća“ iz Mrčajevaca, vlasništvo beograđanina Bogdana Pajića.

IVOR: RINA FOTO: RINA

Advertisement