Chicago
21°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 10°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 55%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

NAJNOVIJA METODA LEČENJA OD SADA I U SRBIJI: Droge ubijaju sve više, ali postoji JEDNOSTAVNO REŠENJE za ovu pošast!

Ako se vi ili vama bliska osoba bori sa zloupotrebom lekova, alkohola i drugih droga, u Srbiji se možete u potpunosti odvići od bilo koje supstance za samo 7 dana!

Zavisnost i zloupotreba droga postaje sve veći problem u celom svetu. Imajući u vidu globalne okolnosti koje su se dogodile u poslednje dve i po godine i, posledično, porast broja ljudi obolelih od depresije, anksioznosti i drugih psihičkih problema, mnogi pojedinci, u želji da se lakše suoče sa stresom, posežu za “lakim rešenjima” – drogom.

S druge strane, problem poremećaja upotrebe droge, narkotika i drugih psihoaktivnih supstanci ne pogađa samo ljude sa mentalnim problemima. Sve je veći broj tinejdžera i adolescenata koji probaju različte narkotike iz radoznalosti, želje za eksperimentisanjem i dokazivanjem u društvu. To čine ne razmišljajući o posledicama zavisnosti koje će ih jednog dana pretvoriti u besprincipijelne osobe koje ne mogu ni dan da izdrže ovih supstanci u svom organizmu.

Prema statističkim podacima, čak 37.309.000 Amerikanaca, među kojima i Srba sa američkim državljanstvom, koristilo je neku vrstu ilegalne droge u 2020. godini. Neki od najkorišćenijih narkotika ne samo na području SAD-a, već i Srbije i drugih delova sveta jesu marihuana, kokain, LSD, ekstazi, heroin i metamfetamini.

Veliki problem je u tome što su sve navedene droge veoma adiktivne. Nekada je dovoljna samo jedna upotreba droge da bi osoba postala zavisna i nastavila da upropašćava svoj i život sebi dragih osoba.

Detoksikacija od droge predstavlja najbezbedniji i najefektniji način za čišćenje kompletnog organizma od svih tragova psihoaktivnih supstanci. Detoks od droge jeste početna, ali i najvažnija faza u procesu lečenja zavisnosti i podrazumeva kompleks medicinski proverenih mera usmerenih na savladavanje apstinencijalnog sidnroma.

Od droge se može umreti – Zloupotreba droge može ostaviti trajne posledice!

Svaka vrsta droge predstavlja vrstu hemikalije koja ima negativne efekte na telo i mozak. Različite vrste droge na različite načine utiču na zavisnika. Negativne posledice zavisnosti i upotrebe droga mogu se kretati od kratkoročnih, preko onih koje se nastavljaju čak i nakon prestanka uzimanja droge, sve do fatalnih – smrti.

REŠITE PROBLEM DOK NE BUDE KASNO: Detoksikacija, praćena od strane stručnih lica i pod nadzorom psihologa, je najbolje rešenje

Jednostavno rečeno – droge u svakom smislu narušavaju zdravlje, homeostazu i ravnotežu organizma, kao i hemijsku strukturu mozga. Sve posledice droge mogu biti dalekosežne, ali i uticati na gotovo svaki organ u telu.

Neke od posledica upotrebe droga po fizičko zdravlje uključuju:

  • Sepsa, oslabljeni imuni sistem, što povećava rizik od svih bolesti i infekcija;
  • Infekcija srčanih zalistaka, tromb, iregularni rad srca, srčani udar;
  • Toksična oštećenja i bolesti jetre, ciroza, hepatitis;
  • Oštećenje mozga, moždani udar;
  • Ozbiljna oštećenja pluća;
  • Zaraženost virusima HIV-a, HCV-a, trovanje, predoziranje;
  • Neplodnost, oštećenje nervnog sistema sa paralizom, polineuropatija.

Svakako, najozbiljniija posledica zloupotrebe droga i zavisnosti jeste smrt.

Narkotici mogu izazvati i nebrojeno mnogo psihičkih problema kao što su halucinacije, promena i raspad ličnosti, narušeno pamćenje, paranoje, psihoze, anksioznost, depresija, suicidalne ideje, gubitak interesovanja za bilo šta što nema veze sa narkoticima i slično.

Droga osobu zaista uništava u svakom pogledu, ostavljajući pustoš iza sebe. Zavisnik počinje da živi parazitski na račun drugih, gubi smisao života, gubi posao i porodicu, ulazi u dugove, sklon je nasilju, agresivnom i protivpravnom ponašanju…

Na kraju krajeva, narkoman sam sebi povećava rizik od smrtnog ishoda ulazeći u društveno nebezbedne situacije, izazivajući tuče ili usled trovanja narkoticima!

Kako se boriti protiv droge i zavisnosti? Rešenje postoji!

Dobra vest je da uvek ima svetla na kraju tunela i da je zavisnost apsolutno izlečiva i pobediva bolest!

Specijalna bolnica za detoksikaciju MedTim jeste jedna od najmodernijih klinika u Evropi za lečenje svakog oblika zavisnosti i zloupotrebe supstanci, a nalazi se baš u Srbiji! U detoks klinici MedTim rade renomirani i međunarodno priznati lekari i ostali medicinski stručnjaci sa višedecenijskim iskustvom u lečenju zavisnosti i poremećaja upotrebe droga i drugih supstanci!

Bez obzira na to koji je stepen, intenzitet i težina zavisnosti, eksperti sa klinike MedTim svakog pacijenta tretiraju sa maksimalnom pažnjom i medicinskom brigom i negom. Primenom inovativnih, revolucionarnih i nagrađivanih programa lečenja, klinika za detoksikaciju od droge i lečenje zavisnosti MedTim, opremljena po poslednjim svetskim standardima, uspela je da izleči više hiljada pacijenata iz svih delova sveta.

Brza, bezbolna i sigurna detoksikacija kao jedino rešenje i put ka kompletnom oporavku!

Klinika MedTim je zaista mesto gde svaka vrsta zavisnosti nestaje! Lečenje bolesti zavisnosti i programi detoksikacije specijalno su dizajnirani tako da svakog pacijenta vrate na pravi životni put.

Centar za detoksikaciju MedTim svaki vid zavisnosti leči za 7 ili 14 dana bez supstitucione terapije na kraju lečenja! U ovoj bolnici nema dugotrajnih, prevaziđenih i neefikasnih tretmana koji traju mesecima, a kao što je to slučaj u mnogim sličnim ustanovama!

MESTO GDE NOVI ŽIVOT ZAPOČINJE: Klinika MedTim koristi najsavremeniju metodu i preparate za lečenje bolesti zavisnosti

Osim toga, klinika MedTim sprovodi potpuno bezbolnu i medicinski bezbednu detoksikaciju koja u celosti čisti organizam pacijenata od svih toksičnih supstanci na brži i efikasniji način! Ovo je početna i najvažnija faza u procesu lečenja zavisnosti usmerena na sprečavanje recidiva zbog apstinentske krize.

Detoksikacija je procedura koja se sastoji iz tri faze:

  • Evaluacija psihofizičkog stanja pacijenta i utvrđivanje prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu zavisnika:
  • Stabilizacija stanja pacijenta koje je usmerena na čišćenje organizma putem odgovarajućih vitaminskih infuzija, rastvora i protivapstinentne terapije;
  • Priprema pacijenta za naredne tretmane.

Tokom detoksikacije i specijalnih procedura za čišćenje krvi u klinici MedTim, pacijent neće osetiti nijedan neugodan i neprijatan simptom apstinencijalne krize, a pri kraju tretmana svi simptomi nestaju!

Nakon detoksikacionog tretmana, sledi lečenje psihičke zavisnosti uz posebne psihoterapijske procedure i metode čiji je cilj menjanje stavova i navika pacijenta koje su ih na prvom mestu odvele ka destruktivnom poroku i bolesti zavisnosti! Čak i posle bolničkog lečenja i otpuštanja pacijenta iz bolnice, detox klinika MedTim svakom pacijentu pruža ambulantnu podršku u trajanju od 12 meseci!

Programi lečenja u ovoj bolnici su cenovno povoljniji i znatno efektniji u odnosu na brojne druge slićne ustanove!

U svakom trenutku klinika MedTim stoji na raspolaganju i porodici pacijenata, za svaku vrstu saveta. Ukoliko se vi ili vama bliska osoba borite za zavisnošću i zloupotrebom narkotika, a planirate da odete u Srbiju ili se tamo već nalazite, ne ustručavajte se da već sada potražite pomoć i kontaktirate sa stručnjacima iz ove bolnice.

Vreme je da okrenete novo poglavlje u svom životu!

Tekst: Serbian Times / MedTim Foto: MedTim

YOU MAY LIKE