Connect with us

Amerika

NAJNOVIJA ANKETA U SAD POKAZALA VELIKU PODELU: Čak 14 odsto Amerikanaca planira da odbije vakcinu

Published

on

Među onima koji se protive vakcinaciji ima više republinaca, a primetnije je da su zabrinutiji zbog ekonomskih posledica pandemije nego njenog uticaja po zdravlje

Dok se naučnici širom sveta utrkuju u nameri da razviju vakcinu protiv koronavirusa, postoje i oni koji se protive obaveznoj vakcinaciji. Poslednja anketa u istraživanju “Morning consult” pokazuje da 64 odsto ispitanih Amerikanaca nema ništa protiv primanja vakcine, dok 14 odsto planira da je odbije.

Istraživanje pokazuje da 22 odsto građana ne razmišlja o vakcini ili ne zna šta će odlučiti.

Među onima koji se protive vakcinaciji ima više republinaca.

“20 odsto republikanaca reklo je da neće dobiti vakcinu, dok 7 odsto demokrata i 16 odsto nezavisnih osoba tvrdi isto”, pokazuju rezultati ankete.

Procenat onih koji žele da se vakcinišu veći je u populaciji starijoj od 65 godina (80%), dok kod onih od 35 do 44 godine života iznosi 53%.

Zanimljivo je i da je više republikanaca odgovorilo da je zabrinutije za ekonosmki uticaj pandemije koronavirusa od uticaja na javno zdravlje.

Takvu tvrdnju podržava 51 odsto republikanaca, 18 odsto demokrata i 34 odsto neutralnih. Primetan je porast zabrinutosti u odnosu na ranije, martovsko istraživanje.

Izvor: Dailywire/Serbian Times FOTO:

Advertisement