Connect with us

Amerika

NAJMLAĐA ŽRTVA U KENTAKIJU: Dvomesečna beba podlegla povredama od tornada! (FOTO)

Published

on

Dvomesečna beba umrla je od povreda koje je zadobila u razornim tornadima koji su prošlog petka i subote zahvatili Arkanzas, Ilinois, Kentaki, Misuri, Misisipi i Tenesi.

Beba Ouklin Kun je prvobitno preživela nevreme, a onda ju je u ponedeljak njena porodica skinula sa respiratora. Devojčica je preminula nakon što je zadobila oticanje mozga kao rezultat povreda.

Kada je razorni tornado pogodio ovaj deo SAD-a, devojčica i njena porodica su se sklonili u kupatilo. Snažan vetar je izvukao porodicu iz kuće i bacio ih preko ulice, prenosi WHAS11 .

Prisećajući se mučnog iskustva Daglas Kun, otac preminule devojčice rekao je da su se on i njegova porodica krili u kući tokom tornada. U nadi da će svoju ćerku zaštiti, Daglas je rekao da je Ouklin stavio u auto sedište.

„Osećali smo da je to veća zaštita za nju“, objasnio je on.

Dodao je da se oseća bespomoćno što nije uspeo da zaštiti decu od nevremena.

„Samo nas je pokupilo i bacio okolo. Završili smo na drugoj strani komšijske kuće“, dodao je on.

Nakon što su bačeni iz kupatila na ulicu, Daglas i njegova porodica – uključujući i njegovu svekrvu, suprugu Džeki, sina Bentlija (11) i sina Daglasa (4), zatrpani su ruševinama.

Porodica je zbrinuta u bolnici zbog zadobijenih povreda, i dok je Ouklin imala neke posekotine od tornada, činilo se da je dobro ako je suditi po prvobitnom bolničkom pregledu.

Doktori su primetili da je imala normalan broj otkucaja srca i krvni pritisak, a ništa neobično se nije pokazalo na rendgenskom snimku, dodao je Daglas.

Međutim, drugi test kasnije tog dana pokazao je da je zdravlje devojčice narušeno. Povreda mozga, uključujući i otok, pogoršalo se usled unutrašnjeg krvarenja. Porodica je odojčteu isključila aparat za održavanje života kada su lekari rekli da će kod devojčica možda uslediti moždana smrt od posledica povreda, prenosi WHAS11 .

„Ne želim da vidim da moje dete pati duže nego što mora, jer samo pokušavam da se držim nečega čega nema“, rekao je Daglas.

„Zahvalan sam što sam imao najmanje dva meseca. Bila je najslaža beba ikada i imala je najveći osmeh i najlepše oči“, dodao je on.

U subotnjem postu na Fejsbuku, Džeki je podelila kako je se našla usred tornada sa svojom porodicom.

„Ništa nije strašnije od toga da znate da se tornado kreće i da čujete kako su vaša deca izbezumljena misleći da ćemo umreti“, rekla je ona.

Džeki je dodala: „Zaista nikada ne misliš da ćeš ti biti ta kojoj će se dogoditi ovako nešto. Čoveče, čvrsto držite svoje voljene. Iznenađena sam što smo svi uspeli da izađemo živi“.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook / Douglas N Jackie Koon

Advertisement