Chicago
39°
Partly Cloudy
6:41 am7:10 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 17mph N
Humidity: 70%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 5
TueWedThu
46/36°F
37/27°F
48/45°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

NAJMLAĐA REPORTERKA SRBIJE: Mila (8) ne ispušta mikrofon iz ruku, a jedna njena priča obišla je celu zemlju!

Ona ima samo osam godina, ali može se reći da je već izabrala svoje zanimanje i životni poziv. Mila Vidojević iz Mojsinja kod Čačka najmlađa je reporterka u Srbiji i redovno izveštava o svim informacijama vezanim za njeno i okolna sela. Teme prikuplja osluškujući ljude, prateći događaje i to najčešće na putu od kuće do škole.

-Svakog dana, posle škole prolazim varošicom Mrčajevci i zapisujem sve što mi je zanimljivo i tako informiošem ljude iz svoje okoline. Bavim se pričama o društvu, školi, crkvi, sportu i servisnim informacijama koje su bitne za moj kraj, rekla je za RINU ova vredna reporterka.

Da iako još uvek dete i te kako zna da radi ovaj, ne tako lak posao, najbolje je pokazala jedna njena humana priča koja je obišla Srbiju.

Malim korakom velikog čoveka, kročila je u dom komšije Laza kom je pomoć bila neophodna, a nakon njene priče ubrzo je i stigla. U svemu tome najmlađoj reporterki u Srbiji najveća podrška na terenu je otac Ivan koji joj pruža svu neophodnu logistiku.

PROČITAJTE VIŠE:

-Mi smo ekipa, ja sam joj i snimatelj i roditelj, i kolega, trudim se da Mili olakšam i učinim to zadovoljstvo, kada je ona spremna da nešto snimi, objavi, nekom pomogne, kao što se to dogodilo u priči o Lazu”, rekao je Milin tata Ivan Vidojević.

Ova osmogodišnja devojčica svakodnevno prikuplja informacije koje su važne za žitelje pomoravskog kraja i svoj rad započinje još iz odeljenja. Čim iskorači iz kuće znanja, Mila se bavi običnim svetom i prepoznaje sve ono što bi meštane zanimalo. Iako su Mrčajevci mala moravska varošica Mila svakodnevno beleži njenu veličinu i ono što je tišti.

-Mila izveštava o radu naše male škole, i crkve, radila je reportažu o izgradnji puteva u našem selu Mojsinje. Takođe, ona je zajedno sa svojim ocem učestvovala u reportažama o životu raznih ljudi našeg kraja”, izjavila je Svetlana Klasanović, učiteljica OŠ „Tatomir Anđelić”, izdvojeno odeljenje Mojsinje.

Pomoravska sela Bečanj, Bresnica, Gornja Trepča, Donja Trepča, Mrčajevci, Mojsinje imaju svog izveštača kom veruju, a zahvaljujući najmlađoj reporterki u Srbiji potkovani su pravovremenim informacijama.

POVEZANE TEME:

DOMAĆI ZADATAK RAZBESNEO SRBIJU: Od dece u četvrtom razredu traže da zamisle promenu pola! (FOTO)

ZA 12 GODINA 12 DECE: Marija i Predrag su roditelji heroji, rade od jutra od mraka i potrebna im je naša pomoć!

DAR OD BOGA: Usvojena devojčica rođena pod ruševina zemljotresa u Siriji, dobila ime kakvo zaslužuje!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)