Connect with us

Srbija

NAJBOLJI REZULTAT U ISTORIJI: 4 zlata za Srbiju na Svetskom šampionatu u rvanju!

Published

on

Srpski rvači grčko-rimskim stilom nastavili su sa žetvom medalja na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Posle zlata koje su osvojili Zurab Datunašvili, Ali Arsalan, Mate Nemeš do titula prvaka sveta stigao je i Sebastijan Nađ čime je Srbija ostvarila najbolji rezultat u istoriji na jednom planetarnom šampionatu.

Sebasijan Nađ trijumfovao je u kategoriji do 63 kg, pošto je u finalu savladao Lerija Abuladžea iz Gruzije rezultatom 3:1. Nađ je u polufinalu ubedljivo savladao Taleha Mamadova iz Azerbejdžana 5:0.

Prethodno, u prvom kolu bio je bolji od Abdeldžebara Džebarija (7:1) iz Alžira, potom je u osmini finala rezultatom 5:1 savladao Razvana Arnauta iz Rumunije, dok je u četvrtfinalu pobedio Hračjua Pogosjana iz Jermenije  4:0.

Do titule svetskog prvaka u kategoriji do 67 kilograma Mate Nemeš stigao je pobedom nad Irancem Abdelhamidom Geraejom rezultatom 5:4. Nemeš je napravio pravi podvig ako se u obzir uzme činjenica da je Iranac Geraeja aktuelni olimpijski šampion.

Na putu do zlata Nemeš je u polufinalu savladao Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana 5:2. U prvom kolu bio je bolji od Indijca Ašu Ašua (9:0), zatim u osmini finala Turčina Murata Firata 10:2, da bi u četvrtfinalu savladao Poljaka Mateusa Bernateka 3:1.

Izvor: N1 Foto: Instagram @OKS

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement