Connect with us

Srbija

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH: Marko (13) doneo Srbiji zlatnu medalju sa prestižnog takmičenja u šahu!

Published

on

Jedan od najmlađih FIDE majstora šaha ikada, ponovo je briljirao osvojivši prvo mesto na ovogodišnjem državnom finalu Sportskih igara mladih na Zlatiboru.

U konkurenciji svih pobednika regionalnih takmičenja, kao najmlađi u grupi, Marko je bez ijednog remija sa osam pobeda iz osam partija, osvojio prvo mesto i predstavljaće Srbiju na velikom međunarodnom finalu Sportskih igara mladih koje će se održati u Hrvatskoj. Ovo je ujedno i Markovo četvrto zlato na državnom finalu ovog takmičenja.

Marko je bez ijednog remija sa osam pobeda iz osam partija, osvojio prvo mesto.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu u regionu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Marka je sa samo 13 godina dobio doživotno zvanje međunarodnog majstora šaha, nakon što je osvojio više od 2.300 FIDE rejting poena u standardnom šahu, saopšteno je iz kompanije SBB. Sa pet godina počeo je da uči šah, a već sa sedam postao je najmlađi prvak Srbije u šahu ikada. Do sada je osvojio više od 350 pehara, medalja i priznanja, a više godina se vrlo uspešno takmiči i u seniorskim šahovskim ligama Srbije. Nosilac je i nekoliko rekorda u šahu i višegodišnji uspešni učesnik evropskih i svetskih šampionata.

Čestitamo!

Izvor: Brainz Foto: SBB Fondacija

Advertisement