Connect with us

Amerika

NAJBOGATIJI AMERIKANCI DANAŠNJICE: Izašla Forbsova lista 400 bogataša

Published

on

Vlasnik Microsofta Bill Gates se nalazi na drugom mestu, kao i prošle godine, ali razlika između njega i Bezosa drastično se smanjila

Najbogatiji Amerikanci sa Forbesove liste 400 najbogatijih vrede rekordnih 2.960 milijardi dolara, što je porast od 2,2 posto u odnosu na 2018. godinu.

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos zauzima prvo mesto najbogatijeg u SAD-u već drugu godinu zaredom.

Njegovo bogatstvo trenutno iznosi 114 milijardi dolara i manje je u odnosu na 160 milijardi dolara godinu ranije.

JEFF BEZOS: Prvi na listi drugu godinu za redom

Njegova bivša supruga Mackenzie Bezos prvi put se našla među 15 najbogatijih Amerikanaca, s bogatstvom od 36,1 milijarde dolara.

Gates na drugom mestu

Vlasnik Microsofta Bill Gates se nalazi na drugom mestu, kao i prošle godine, ali razlika između njega i Bezosa drastično se smanjila, na osam milijardi dolara.

BILL GATES Vlasnik Microsofta nalazi se na drugom mestu na Forbsovoj listi

Osim MacKenzie Bezos, još 18 bogataša pridružilo se najbogatijim Amerikancima, a među njima se nalaze i Tim Sweeney, čija kompanija za videoigre Epic Games stoji iza popularnog Fortnitea, te Orlando Bravo, koji trguje privatnim kapitalom i prvi je milijarder rođen u Portoriku.

Minimalna neto vrednost potrebna za ulazak u ekskluzivni klub američkih bogataša nije se promijenila u odnosu na prošlu godinu i iznosi 2,1 milijarde dolara.

TEKST: Forbes FOTO: StockSnap/Pixabay, Printscreen: Youtube/Amazon, Bill Gates

Advertisement