Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 10mph N
Humidity: 53%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 3
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
52°F
52°F
50°F
48°F
48°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 46°F

Published 2 years ago

By admin

NA ZADNJEM SEDIŠTU POROĐAJ, A U RETROVIZORU: Policija zaustavila tatu heroja, pa ga sprovela u porodilište pod rotacijom!

Bojan Ristić iz Jakova vozio je u bolnicu ženu Aleksandru koja je počela da se porađa, kako je priznao, išao je “nenormalnom” brzinom. Policajci su ga, kaže, jurili, zaustavili, zatim pod rotacijama sproveli u porodilište, ali mu onda napisali kaznu.

On je za kratko vreme doživeo nekoliko neverovatnih stvari u samo par sati jedne zimske noći. Supruzi Aleksandri počeo je porođaj, i Bojan je “nagazio” gas ne razmišljajući o posledicama. Vozio je, kako sam kaže, nesmotreno i preko 120 kilometara na čas a u jednom trenutku ga je primetila saobraćajna patrola.

Policajci su se dali u poteru i stigli ga na semaforu, ali kada su shvatili da mu se žena praktično porađa u kolima, uključili su rotaciju i ispratili ga do porodilišta Narodni front. Sačekali su da se Aleksandra porodi, a onda Bojanu uručili kaznu.

Ristić je na TV Prva ispričao kako se sve odigralo i priznao da su policajci “stvarno bili predobri”, a doktor koji mu je porodio ženu rekao je da jeste postojala opasnost zbog njegove nesmotrene vožnje, ali da ne vidi da je Bojan imao alternativu zbog mogućih komplikacija na porođaju.

“Nisam imao puno vremena ni da razmišljam”

“Desilo se tako brzo, nisam imao puno vremena ni da razmišljam, samo da stignemo na vreme. Živimo u Jakovu, pozvali smo doktora i krenuli ka porodilištu. Na auto-putu jesam vozio brzo, nenormalno, priznajem. Uf, bolje da ne kažem koliko sam išao. Tu gde su me registrovali je brzina bila 121”, rekao je Bojan i priznao da je dodavao gas svaki put kada bi žena jauknula da će se poroditi.

“Ona se drži za stomak i kako kaže – boli, i ja nagazim još više. Tako je bilo, zaista. Iskreno, da se ponovi ovakva situacija isto bih postupio. I za svoju ženu i za komšinicu”, rekao je Bojan kojeg su negde oko Kombank arene uočili saobraćajci.

“Momci iz policije, stvarno su bili predobri, ja moram da ih pozdravim. Koliko sam ukapirao, ja sam gledao samo pravo, oni su negde oko Arene mene registrovali. Preko Gazele su mi bili na repu, ja sam se isključio i stao na semaforu. Uvek bih stao na semaforu, uvek i svakom. Tu je on otvorio prozor i pitao – šta radiš! Kad je video moju ženu, momentalno je upalio rotaciju, dolazimo ispred Fronta, parkiram, ne povlačim ručnu u tom ludilo, auto kreće nazad, trčim da povučem ručnu. Aleksandru uvodimo u porodilište. I momci su sačekali, bili su tu, kada se sve završilo kaže mi jedan od njih – ja moram da dobijem tvoju ličnu kartu, vozačku i saobraćajnu dozvolu. Mora da se piše kazna, kaže mi da će svedočiti sve što treba, da je sve video. Javio se čovek da mi čestita, postupili su maksimalno korektno”, rekao je Bojan.

“Opasno, ali nije imao izbora”

Dr Dejan Pavlović, ginekolog koji je Aleksandru porodio i sa sinom Savom, i sada sa kćerkicom Ksenijom, rekao je da se sve odigralo u dva sata noću. Saglasio se da je u pitanju bio vrlo opasan postupak ali je kazao da je Bojan, sa medicinske strane, postupio ispravno jer u slučaju komplikacija na porođaju ne bi kod kuće, ili u kolima, mogao da pomogne ženi i bebi.

“On apsolutno nije imao alternativu, dao je sve od sebe. To sada izgleda eksplozivno i atraktivno, ali naravno da je bilo i opasno. U slučaju komplikacije bi Bojan bio nemoćan, supruga i dete bi bili izloženi opasnosti. Drago mi je što se sve dobro završilo i dobili su zdravo dete”, rekao je doktor i dodao:

“Njegova žena se porodila u narednih pet minuta od izlaska iz automobila. Bojanova supruga nije ni prošla prijem, jer je dežurna ekipa odlično odreagovala i sprovela je u salu, i tamo je završen porođaj”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Euronews
Foto: Printscreen N1 Video

YOU MAY LIKE