Chicago, IL
81°
Partly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 14mph SW
Humidity: 52%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
79°F
79°F
75°F
72°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
75°F / 61°F
79°F / 63°F
73°F / 59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

“NA RAZMENI NIJE IMAO KO DA ME ČEKA”: Dečaku iz Srebrnice Bošnjaci pobili čitavu porodicu – jer su SRBI!

U kući, gde se sa ostalim civilima krio, zločinci su ubacili bombu kašikaru. Tada su ga sa 30 gelera u telu, ostavili u životu, ali i sproveli u muslimanski srebrenički logor.

-Jedna od bombi je pala u našu prostoriju, između mene i Mire i ranjeni smo, ja sam dobio 20 gelera i dva gelera u mozgu, priča Brano.

U logoru su ga fizički maltretirali pripadnici 28. divizije takozvane Armije BiH. Razmenjen je nakon dva meseca.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

-Razmenjen sam nakon 56 dana, Božijom voljom. Na razmeni nije imao ko da me čeka, jer su mi ubijeni svi članovi porodice, priča Brano.

Branu danas više od gelera boli to što nema pravde, jer su srpske žrtve u očima dela međunarodne zajednice žrtve drugog reda, a u rezoluciji koja se priprema o Srebrenici, biće tretirane samo bošnjačke žrtve.

-Nažalost, pravde nema, vrlo dobro znamo da se propaganda vodi protiv srpskog naroda. Mi samo želimo istinu, a ova rezolucija će samo da poremeti međuljudske odnose, pogotovo u Bratuncu i Srebrenici, tako da ne vidim ništa dobro u tome, kaže Brano.

Danas Brano živi u Srebrenici i sa zebnjom čeka da čuje da li će oni koji su mu sve pobili rezolucijom o Srebrenici biti amnestirani. Pita gde su srpske žrtve – 3.500 ubijenih u okolini Srebrenice, 80 spaljenih sela i više od 5.000 uništenih kuća. Za ova i ostala masovna ubistva srpskih civila u srednjem Podrinju, odvođenje i mučenje dece u logorima niko nije odgovarao, a počinioci s bili poznati i haškim i istražiocima Suda BiH.

Da li će neko napisati rezoluciju o tome?

PROČITAJTE VIŠE:

“REPUBLIKA SRPSKA PRIPADA SRBIJI”: Orban izjavom oduševio domaćine u Banjaluci, najavio gradnju auto-puteva do Mađarske!

CELA BOSNA SE OPRAŠTA OD DAVIDA (17): Gimnazijac preminuo nakon što mu je pozlilo na folkloru!

POSETIO SVE ZEMLJE BIVŠE JUGOSLAVIJE U JUGU: Američki tiktoker obožava Balkan, ovaj grad u Srbiji mu se posebno dopao! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Novosti

YOU MAY LIKE