Chicago, IL
70°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 18mph S
Humidity: 29%
Pressure: 29.61"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
66°F
63°F
57°F
57°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 34°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 3 years ago

By admin

NA 39 STEPENI VOZI TRAKTOR I ŠIŠA OVCE: Poznata srpska glumica se vratila u rodno selo i otpočela novi život! (VIDEO)

Glumica Marija Petronijević se pre nekoliko godina iz Beograda vratila da živi u rodnom selu Visibabe, gde se posvetila poljoprivredi. Selo napušta samo onda kada ima zakazano snimanje TV serije ili filma, ali se ubrzo u njega vraća, da pomogner svojoj porodici da završi sve poslove na njivi.

Marija je pre izvesnog vremena javno protestvovala zbog toga što osiguranje nije prihvatilo štetu koju je grad naneo njihovim jagodama. Zatim je bila zauzeta šišaljem ovaca. A da joj ništa ne pada teško, pokazuje i jučerašnji snimak, kada je na 39 stepeni vozila traktor.

– Temperatura danas oko 39. U nedostatku volje onih koji bi mogli raditi, ili njihove objektivne sprečenosti, ipak ima načina da se bale pokupe pre kiše. Opet za traktorskim volanom, dok Marko i Goran skupljaju bale, jer gde ima volje ima i načina – napisala je glumica uz video snimak.

Marija je svojevremeno otkrila da joj nije teško da radi bilo koji poljoprivredni posao, bilo da je u pitanju branje jagoda, kopanje kanala ili skupljanje sena.

– Ako biste od marta do oktobra šetali svakog dana pored mojih njiva, verovatno biste me mogli sresti sa trimerom, testerom, motikom, prskalicom, kako razvlačim creva, navlačim agril, skidam agril, berem jagodu, palim i gasim neke pumpe. Površina koja je pod jagodama nije prevelika, radi se od oko 80 ari, ali je ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koje obrađujem i koje sam kultivisala oko tri hektara. Na jednom delu zemljišta raste trava, koju od ove godine i zalivam, i planiram da kupim neke mašine za košenje i gnječenje, pa rasturanje i baliranje jer imam i nekih desetak ovaca, koje se hrane tim senom. U bari koja je dimenzionisana u ovom momentu na oko 1.500 kubnih metara vode planiram da gajim nekog šarana, prema preporukama nekih stručnjaka, resurse usmeravam u izgradnju jednog prirodnog eko-sistema. Za sve to će mi biti potrebno još nekoliko godina – ispričala je jednom prilikom glumica, čije dogodovštine možete pratiti i na njenom Fejsbuk i Instagram profilu.

Iako je javnost u prvom trenutku smatrala da je mlada i lepa glumica razočarana napustila Beograd i vratila se u Viusibabe, ona je to demantovala, sledećim rečima:

-Prva stvar je da ja nisam razočarana, i da se nisam povukla ili otišla niti bilo šta napustila, naprotiv, živim život, i to ga živim punim plućima stilom i načinom koji je najbliži mojim očekivanjima od života. Selo i teški poljoprivredni radovi koje sprovodim nisu nužda, već skoro pa nasušna potreba, koja kao kakva hrana, u vremenu otuđenih ljudi, hrana koja hrani dušu, i resetuje vrednosti sistem, koji i nije uzdrman, ali ga svakako resetuje, i stvara obavezu da se razume svaki onaj poljoprivrednik ili radnik na teškim poslovima, napisala je Marija na Fejsbuku, pa dodala:

LEPOTICA ULOGE ČEKA NA NJIVI: Mariji Petronijević seoski život nije oduzeo nimalo od lepote i šarma

– Da njega doživljavam jednako značajnim i vrednim koliko i nekog vrhunskog lekara, ili pak sportistu, kome se divi planeta, ili bilo kog drugog radnika, koji najveći deo svog životnog dana posvećuje teškom poslu, i koji obavlja savesno i pošteno. Sa druge strane mir koji daje priroda sela je drugačiji mir, posebno ako je to okruženje u kom se čovek formirao i odrastao, gradeći sebe, i svoj vrednosni sistem. Ne samo u gegrafsom smislu, već i sa ljudima koji jesu deo života i odrastanja.

SELO JOJ UVEK BLIZU SRCU: Marija ističe da se u Visibabe nije vratila razočarana životom u gradu, već da je to njen izbor

To nema nikakve veze sa eventualnim “nemirima”, “slomovima” i neuspesima, kako bi neki od medija, u pojedinim momentima znali navesti, jer ja iz svog sela nikada i nisam odlazila, da bi se moglo reći da sam se vratila, ali svakako jesam živela kao što i danas živim na relaciji i tu i tamo, i ovde… odnosno gde se osećam ispunjenom i ostvarenom. Planova imam beskonačno mnogo, koji se tiču ovih poslova koje trenutno radim (poljoprivreda), ima i nekih naznaka da bih mogla da se pojavim u nekim ulogama i filmskom formatu koji bi bio prikazivan na malim ekranima (sete me se s vremena na vreme i pozovu, nešto odbijem, a nešto i prihvatim, a ima i momenata da nekim ulogama nisam dorasla). Ne znam šta je ono što će mi budućnost doneti, ali znam da je na meni da uradim sve ono što je do mene, da sebi stvaram ambijent u kom se osećam srećno i voljeno, kao što je to valjda uloga svakog ko želi da bude zadovljan, kaže Marija.

BESKOMPROMISNA NA SVOM PUTU: Marija Petronijević

Nama ostaje samo da joj poželimo puno sreće u životu koji je izabrala, putu kojim se ređe ide, ali koji, bar u njenom slučaju, izaziva samo osmeh na licu.

Izvor: Blic Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE