Chicago, IL
39°
Clear
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 10mph NW
Humidity: 72%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
39°F
41°F
43°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 50°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

MUVA NIJE PROBLEM: Majk Pens argumentima i mirnoćom dobio debatu protiv “nasmejane” i nervozne Kamale (VIDEO)

U večeras održanoj potpredsedničkoj debati između Majka Pensa i njegove protivkandidatkinje, senatorke Kamale Heris, nije bilo galame, nepristojnih dobacivanja i ućutkivanja, a najveći incident je bila jedna – muva.

Iako je moderator kampanje, novinarka lista USA Today Suzan Pejdž, bila na strani demokretske kandidatkinje, ova naklonost nije prešla granicu dobrog ukusa kao u slučaju njenog prethodnika Krisa Volasa. U sredu uveče u Solt Lejk Sitiju gledaoci su tako imali priliku da vide i čuju puno više o onome šta mogu da očekuju od dve administracije ukoliko ih izaberu na izborima 3. novembra.

Demokratska kandidatkinja Kamala Harris optužila je Pensa za “zataškavanje” COVID-a u uvodnim minutima rasprave.

„Evo u čemu je stvar, 28. januara potpredsednik i predsednik su obavešteni o prirodi ove pandemije“, rekla je Harris. „Znali su i to zataškavali. Predsednik je rekao da je to podvala.”

Pens je uzvratio šamar i rekao da planovi za pandemiju koje su Demokrate izgovarali liče na ono što je Radna grupa Bele kuće već radila.

“To pomalo liči na plagiranje tuđih ideja, a to je ono o čemu Džo Bajden nešto zna”, rekao je Pence.

Bio je to vatreni početak rasprave, ali ton je tokom 90 minuta bio kontrast prošlonedeljnoj haotičnoj i ogorčenoj raspravi između predsedničkih kandidata.

Da sve izgleda još malo opuštenije potrudila se jedna muva, koja je u jednom trenutku sletela na glavu Majka Pensa, ostala tamo puna dva i po minuta. Nije poremetila izlaganje predsednika SAD, ali je izazvala puno komentara na društvenim mrežama.

Tokom večerašnje potpredsedničke debate, potpredsednik Majk Pens pitao je svoju protivkandidakinju, senatorku Kamalu Harris da li bi ona i kandidat Demokratske stranke Džo Bajden podržali prepakivanje Vrhovnog suda kao odmazdu ukoliko republikanci u Senatu potvrde sudiju Ejmi Koni Berett uoči izbora.

„Odbili ste da odgovorite na pitanje, Džo Bajden je odbio da odgovori na pitanje, pa mislim da bi američki narod zaista voleo da zna“, rekao je Pens.

Kamala Heris ignorisala je Pensovu ponudu da pojasni svoj stav o prepakivanju suda i umesto toga iznela priču o tome da Abraham Linkoln svojevremeno nije hteo da popuni slobodno mesto u Vrhovnom sudu neposredno pre izbora.

Umesto da odgovori na pitanje, Heris je optužio Trampovu administraciju zbog predlaganja „čisto ideoloških“ kandidata, a onda ih optužila i za rasizam.

„Da li znate da od 50 ljudi koje je predsednik Tramp imenovao u Apelacioni sud za doživotno imenovanje, nijedan nije crnac.“, rekao je Harris.

Pens je na napade Harisove da je “Tramp odbio da osudi neonaciste prilikom incidenta u Šarlotsvilu 2017.godine”, odgovorio da je predsednik jasno i glasno osudio nasilje radikalnih grupa, uključujući i KKK.

Važan segment rasprave je bila i Kina, za koju su oba kandidata imala oprečne komentare. Tako je Pens istakao da je tokom administracije Baraka Obame više stotina američkih fabrika premešteno u Kinu, a Kamala Heris se suprotstavila sličnom argumentacijom, samo optužujući za to Trampa i njegov kabinet.

Opšti utisak da se u ovom sučeljavanju potpredsedničkih kandidata bolje snašao Majk Pens, koji je bio smireniji i argumentovaniji od Kamale Heris, koja je često neartikulisanom mimikom i gestikulacijama pokušavala da kompenziuje nemoć i nadoknadi propušteno u raspravi.

Čini nam se, bez uspeha.

Takođe, utisak je da je potpredsednik Pens kudikamo bolje i efikasnije odbranio rad administracije Donalda Trampa nego što je to on lično učinio prošle nedelje u debati sa Džo Bajdenom.

Piše: Antonije Kovačević/Daily Wire Foto: Youtube

YOU MAY LIKE