Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 7mph S
Humidity: 82%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
55°F
57°F
59°F
63°F
64°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 36°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 3 years ago

By admin

MURAL ZA GLUMAČKOG BARDA: Danilo Lazović osvanuo u Starom delu Priboja!

Pribojcima se sa zgrade pored Doma kulture, u starom delu grada, odnedavno smeši bard jugoslovenskog glumišta, Danilo Lazović, koji je svoje prve glumačke korake, napravio upravo u gradu na obalama Lima. Zahvaljujući inicijativi lokalne samouprave i investitoru nedavno otvorenog hotela mladi pribojski umetnik Nikola Goločevac, uradio je i mural neponovljivog glumca i šarmera.

Mural je urađen u susret predstojećem festivalu „Dani Danila Lazovića”, koji su planirani za kraj septembra,a sve se češće čuju i ideje da pribojski Dom kulture ponese ime ovog velikog čoveka i glumca,koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

„Veliko mi je zadooljstvo što mogu da podelim sa Vama fotografije murala barda našeg glumišta, Danila Lazovića. U susret predstojećem festivalu ’Dani Danila Lazovića’ koji će se održati od 22. do 25. septembra ove godine u Priboju, želim da Vas pozovem na ovu značajnu kulturnu manifestaciju, uz iskrenu želju da pribojski Dom kulture uskoro ponese ime Danila Lazovića”, napisao je u postu objavljenom na društvenim mrežama narodni poslanika iz Priboja Krsto Janjušević , podelivši fotografije oslikanog murala.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE