Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 1 year ago

By admin

MOSKVA PROCENJUJE ŠTETU: Ugašen požar na Krimskom mostu, Rusija optužila Ukrajinu za sabotažu! (FOTO)

Vatrogasci su ugasili požar na zapaljenom vozu na Krimskom mostu koji je prevozio dizel gorivo i u ovom trenutku nema aktivnog požara, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

U gašenju požara učestvovalo 250 ljudi i 70 sredstava opreme, preneo je Tas.

Na Krimskom mostu eksplodirao je jutros kamion, zbog čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na vozu koji je u tom trenutku tuda prolazio, saopštio je prethodno ruski Nacionalni antiteroristički komitet.

Zbog eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Prethodno su lokalne ruske vlasti saopštile da u incidentu nema povređenih.

Ruski predsednik Vladimir Putin izdao je danas uputstva za formiranje vladine komisije, nakon incidenta na Krimskom mostu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“U toku je rad na proceni štete na mostu”, izjavio je zamenik ruskog premijera Marat Husnulin.

Ruske vlasti su saopštile da Krim u ovom trenutku ima 15-dnevne zalihe motornog goriva i skoro dvomesečne zalihe osnovnih potrepština.

“Hrane ima dovoljno na tržištu, svi trgovci rade normalno. Snabdevanje prehrambenim proizvodima i osnovnim potrepštinama trajaće do 55 dana”, istakli su u ruskom ministarstvu.

Istovremeno„kako bi se sprečile veštačke nestašice na tržištu, biće samo ograničeno da jedan kupac može da kupi najviše tri kilograma namirnica”, saopštilo je ministarstvo.

Železnički saobraćaj je obustavljen nakon incidenta, a sav transport je preusmeren na kopneni deo koji povezuje Krim sa ruskom teritorijom, navodi Tas.

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da su za današnju eksploziju na Krimskom mostu odgovorni “ukrajinski vandali”, prenosi agencija RIA Novosti.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nazvao je “početkom” današnji incident na Krimskom mostu, ali, kako navodi Rojters, nije direktno preuzeo odgovornost Ukrajine za taj događaj.

“Krim, most, početak.Sve nelegalno mora biti uništeno, sve pokradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je okupirala Rusija mora biti proterano”, napisao je Podoljak na Tviteru.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE