Connect with us

Srbija

MORAMO ZAJEDNO: Malom Bošku potreban najskuplji lek na svetu!

Published

on

Petomesečni Boško Gugleta iz Novog Sada bori se sa spinalnom mišićnom atrofijom najtežeg tipa. Potreban mu je je najskuplji lek na svetu – “zolgensma”. Do sada je prikupljeno oko 10 odsto od potrebnih dva i po miliona evra.

Svi mogu pomoći slanjem SMS poruke – 1032 na 3030.

Boškova majka Nađa Gugleta kaže da je Boško danas opet imao temperaturu i da je na respiratoru. Ne može stalno da bude uz njega jer je na intenzivnoj nezi.

Tako se poslednjih dana bodre roditelji petomesečnog Boška. Majka Nađa je sa njim u bolnici, a tata Janko čuva starijeg brata Dušana koji još nema ni tri godine.

Da Boško ne napreduje kao njegov brat, uočili su kada je imao dva meseca.

“Onda smo primetili da slabije pomera noge. Nismo ga nažalost odmah odveli kod lekara, pošto smo smatrali da je još mali. Kada je imao malo više od dva meseca krenuli smo po lekarima”, kaže Boškov tata Janko Gugleta.

Dijagnoza koje su se pribojavali stigla je 12. maja – spinalna mišićna atrofija.

Boško je počeo da prima terapiju koja zaustavlja pogoršanje bolesti. Ipak, nadaju se leku koji se daje u inostranstvu.

“Borimo se da sakupimo novac, da naše dete dobije terapiju zolgensma koja je trajno izlečenje. Neophodan nam je novac za lek koji košta 2,5 miliona evra i jedino ako se svi uključe, svi pomognu, svi doniraju mi ćemo sakupiti tu sumu”, ističe Boškov tata Janko.

Ta suma mogla bi da ispuni jedinu želju njegove porodice – da Boško bude potpuno zdrav dečak, kao što je njegov brat.

Potrebno je da svi pošaljemo poruku – 1032 na 3030.

Izvor: RTS
Foto: Printscreen RTS Video

Advertisement