Chicago
66°
Sunny
5:16 am8:21 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 68%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 0
MonTueWed
79/61°F
70/57°F
70/57°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

MOĆNA USKRŠNJA PORUKA PRINCA FILIPA: Nemamo prava da se predamo defetizmu i očajanju!

Princ-Naslednik Filip Karađorđević uputio je Vaskršnju čestitku svim pravoslavnim vernicima sa željom da praznik Vaskrsenja Hristovog oživi u nama vrline koje će pomoći da budemo bolji ljudi i bolji narod.

”Naše molitve posvećene su zdravlju i napretku naših porodica, prijatelja, našem rasejanju i zajedničke nam domovine Srbije, kao i dobrobiti svakog čoveka bez obzira na versku pripadnost” navodi se u čestitki princa Filipa.

”Molimo se Vaskrslom Hristu, davaocu svakoga dobra, za svu našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji i širom svih srpskih zemalja i poručujemo im, da u tmurnim vremenima u kojima živimo, nemamo prava, ni pred precima ni pred potomcima, da posustanemo i odustanemo, niti da se predamo defetizmu i očajanju, već kako i priliči pravoslavnim hrišćanima: budimo ispunjeni radošću, ljubavlju i nadom. Hristos Vaskrse!” poručio je princ-naslednik Filip koji je čestitku objavio nakon što je prisustvovao ponoćnoj Vaskršnjoj Liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru koju je služio Patrijarh srpski Porfirije.

POVEZANE TEME:

ČIKAGO PROSLAVIO USKRS: Pune crkve sinoć i večeras, u njima mnogo dece i mladih bračnih parova…budućnost je svetla! (FOTO GALERIJA)

CRKVA PUNA OD PONOĆI DO JUTRA! Pravoslavni Srbi bdenjem dočekali Vaskrs na severu Nemačke! (FOTO)

DANA JE POKLONILA USKRŠNJA JAJA SIROMAŠNIM KOMŠIJAMA: Naše malo nekome znači mnogo!

Izvor: Serbian Times
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)