Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 5mph ESE
Humidity: 41%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
61°F
59°F
54°F
54°F
54°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
64°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

MLADUNČE UGINULO ZBOG IŽIVLJAVANJA: Provalnici jahali magarce, pa snimak okačili na društvene mreže!

Mislili su, verovatno, da je zabavno, smešno i da će biti “super” za društvene mreže. I naneli bol Dušanu Radiću iz Donje Rače jer su upali na njegov posed i – jahali njegove magarce. A zdravo i pravo mladunče više nije moglo na noge, priča Radić. Magarence je umrlo nakon nekoliko dana…

Kako objašnjava, on i njegova porodica imaju ograđeni plac na 150-200 metara od kuće na kom drži životinje. „To su za mene više kao kućni ljubimci, zaista ih volimo, volimo životinje“, priča Dušan koji navodi da ima jednog magarca, mužjaka i jednu ženku. A imao je i magarence, koje je – uginulo.

„Imao sam malo mladunče koje je bilo staro dva meseca i deset dana. Primetili smo jedno jutro kad smo krenuli da ih nahranimo da je kapija polomljena, a magarence nije ustajalo i izgledalo je izmoreno“, priča nam Dušan i dodaje da su porodica i veterinar dali sve od sebe, ali da nije izdržalo.

Šta se dogodilo – nisu ni slutili. A saznali su nekoliko dana kasnije, kada su mu u salonu u kom radi kao berberin ispričale mušterije, tinejdžeri, da su na društvenim mrežama naišli na snimke na kojima se vide mladići koji jašu njegove magarce.

Radi se o momcima iz okoline i svi su punoletni, pričaon. Kad je došao do snimka, odmah ga je odneo u policijsku stanicu u Rači. Došli su policajci i obavili uviđaj.

„Od policije nemam nikakvih informacija“

„To su momci iz okolnih sela, znamo im imena, prijavili smo policiji, oni su saslušavani i – nikom ništa, nikakav odgovor dobio više nisam“, kaže.

Kako tvrdi, njegovom ocu su policajci na uviđaju rekli – „pa dobro, ovo nije ništa opasno“. Navodi da je više puta svraćao u policijsku stanicu i kaže da mu „niko ništa ne govori dokle se stiglo sa slučajem“.

„Ušli su u moj posed, ali ništa od kako sam prijavio – to je to“, navodi Radić i pita da li svako može da nam upada u privatni posed, kuću i radi šta hoće. Rešen je, kaže, da slučaj istera do kraja i planira da unajmi advokata.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE