Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 20mph WSW
Humidity: 65%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 1
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
61°F
59°F
59°F
57°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
50°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

MLADIĆ VELIKOG SRCA: Nikola je prvog psa spasio sa 8 godina, a danas brine o njih 100! (VIDEO)

Ukoliko ste ljubitelji životinja, verujemo da ste nebrojeno puta poželeli da u svom domaćinstvu imate mnogo njih. Ako se pitate kako bi to izgledalo i da li je izvodljivo živeti sa nekoliko desetina pasa, pogledajte kako to uspeva dvadesetogodišnjem Nikoli Stojkoviću iz Srbobrana.

Ljubav i empatiju prema životinjama, Nikola je počeo da pokazuje još od malih nogu, prenosi RTV.

Samo osam godina imao je kada je sa ulice spasao Blekija. Kako kaže, kada ga je video, znao je da će baš on biti prvi, ali ne i jedini pas kome će pružiti negu, vreme i ljubav. Do danas, kroz njegov dom prošlo je blizu 370 pasa.

-Jedni su dolazili, pronalazili nove domove i nije bilo toliko aktivno do poslednje dve, tri godine kada sam krenuo nešto aktivnije da se bavim ovim humanim pozivom i sada trenutno brinem o oko 100 pasa – rekao je Nikola Stojković.

Većina pasa pronađena je u izuzetno lošem zdravstvenom i psihičkom stanju. Samo jedan dan na ulici propraćen je nizom isprepletanih okolnosti, a nažalost, između ostalog, uslovljen raspoloženjem brojnih prolaznika.

Uz veliku podršku i finansijsku pomoć porodice i dobrih ljudi, koji doniraju novac za lečenje i hranu, Nikola uspeva da isprati svakodnevne obaveze, a zbog niza okolnosti, odlučio je da u narednom periodu otvori i Prihvatilište.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, DANICA CRNOGORČEVIĆ: Ponosim se time što me je vaspitao mitropolit Amfilohije! Evo kako je nastala pesma “Veseli se srpski rode” (VIDEO)

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Naš Aleksa je jedini dva puta biran za studenta godine na čuvenom Prinstonu!

ČIKA NENAD POSLEDNJI U EVROPI RUČNO PRAVI PARFEME: Da bi vam napravio parfem po meri treba da mu odgovorite na dva pitanja!

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Youtube / Radio-televizija Vojvodina

YOU MAY LIKE