Connect with us

Dijaspora

MIŠKO PODUČIO NEMCE RIBOLOVU: Upecao “zver” od 80 kila i dva metra, više od pola sata trajala borba! (FOTO)

Published

on

Miško Šteković, ribolovac iz Bosne i Hercegovine koji živi i radi u Nemačkoj, upecao je soma teškog 80 kilograma i dugačkog čak dva metra, prenosi Blic.

Borba sa ovom rečnom „nemani“ trajala je oko 40 minuta, a Mišku je u svemu pomagao Vladimir Branković iz Valjeva.

Dvojica drugova soma su upecali u Holandiji, na reci Meza u blizini grada Roermond.

Šteković, kome je pecanje velika ljubav, i ovog puta je, kao pravi sportski ribolovac pokazao poštovanje prema nesvakidašnje krupnom ulovu.

Tako je nakon nekoliko usnimljenih fotografija, kako bi ovekovečio ovaj momenat, ali i dokazao ljudima da se ovo stvarno i dogodilo, soma vratio nazad u vodu.

Izvačenje pomenutog kapitalca trajalo je više od pola sata, a sa Štekovićem je tokom cele akcije 80 kilograma teške ribe bio i prijatelj Vladimir Branković. On mu je pomogao da soma izvuku na obalu reke i usnime.

“Ovaj ulov je zahtevao oko 40 minuta borbe. Riba je zagrizla negde pola sata posle ponoći. Bez mog prijatelja Vladimira ne bih uspeo i izvukao soma na obalu”, ispričao je ribolovac Miško Šteković.

Tokom ovog pecanja imali su i publiku Nemaca i Holanđana kojima su, kako kaže, “očitali lekciju”.

“Iako su oni bili opremljeni najnovijom tehnologijom, od čamaca, pribora do sonara za ribolov, mi Srbi smo im očitali lekciju, a ribu smo nakon hvatanja i merenja vratili u vodu i svi srećni”, kaže Miško i dodaje kako se on i njegov prijatelj pecanjem bave rekreativno, te da su u ribolovu pronašli svoju opsesiju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Blic
Foto: Privatna arhiva

Advertisement