Chicago
66°
Rain Shower
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 85%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

MIROTIĆ STAVIO TAČKU: Ne dolazim u Partizan, ja i moja porodica smo izloženi pretnjama i uvredama!

Sagi je došao kraj – Nikola Mirotić definitivno neće pojačati redove Partizana ovog leta, što je i sam potvrdio na svojim društvenim mrežama!

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani, celi svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki deo svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvek igrajući kao deo tima. Zaista, košarka je postala deo mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti.

Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica deli tu radost.

Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK “Partizanu”, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima.

Istine radi, moram napomenuti da nijedna pretnja nije došla iz tabora KK ”Crvena zvezda” i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK “Partizan” na ukazanom povjerenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije – napisao je Mirotić.

Ovim je stavljena tačka na višemesečno pitanje što se tiče Srbije, pre svega crno-belih, a sada je jedini znak pitanja gde bi Nikola mogao da nastavi sa svojim igrama.

PROČITAJTE VIŠE:

DELFINI POTOPILI CRNU GORU: Srpski vaterpolisti izveli nestvaran preokret nakon 5 golova zaostatka!

LUNA PONOVILA NOLETOVE REČI: Mlada srpska šampionka Vimbldona želi prvo mesto na VTA listi!

OGROMAN USPEH SRPSKIH REPREZENTATIVACA: Jelena i Ivan u finalu Svetskog prvenstva u umetničkom plivanju!

Izvor: Telegraf
Foto: EPA

YOU MAY LIKE