Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 7mph SE
Humidity: 78%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
70/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA: Norveška odličila da zatvori ambasadu u Prištini!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Norveška odlučila da zatvori ambasadu u Prištini, i dodao da je to pogodilo kosovske vlasti.

Ministar Dačić kaže da je za tu odluku saznao nakon razgovora sa državnim sekretarom u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova Ajvinom Vadom Petersonom.

Govoreći o odluci premijera privremenih prištinskih institucija da dve organizacije proglasi terorističkim Dačić je rekao da Kurti nema konstantu u terminima koje koristi, ali da mu je jedina konstanta “opšte nastojanje” da celu Srbiju i srpski narod proglasi genocidnim narodom, da smo mi ti koji su izvršili zločine i da moramo da platimo ratnu odštetu.

“Oni su umislili da mogu da rade šta hoće, a da ih ne zanima mišljenje onih koji su ih stvorili. Pitanje je da li oni to rade sami ili uz pomoć nekoga, a onda je pitanje koga. To je kao kada stvorite virus u laboratoriji pa on počne da hara svetom”, rekao je Dačić.

On je dodao da je priznanjem Kosova otvorena Pandorina kutija iz koje se ne zna šta će izaći.

PROČITAJTE VIŠE:

Dačić je, kako je prethodno saopšteno iz njegovog kabineta, primio danas državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova Kraljevine Norveške Ejvinda Vad Petersona.

U saopštenju se navodi da je u srdačnom razgovoru obostrano ocenjeno da su bilateralni odnosi Republike Srbije i Kraljevine Norveške dobri i izražena je spremnost za njihovo dalje unapređenje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izraženo je zadovoljstvo što se između dve zemlje odvija kontinuiran politički dijalog, uz ocenu da je prošlogodišnja poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Kraljevini Norveškoj otvorila posebno poglavlje u međusobnim odnosima Srbije i Norveške, kaže se u saopštenju.

Tokom razgovora su razmenjena i mišljenja o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i pitanju Kosova i Metohije. Tim povodom, državni sekretar Ejvind Vad Peterson se založio da svi dogovori postignuti Briselskim sporazumom budu sprovedeni.

POVEZANE TEME:

PUSTILA GLAS IZ SRCA: Sara (12) u narodnoj nošnji izvela ‘Junake sa Košara’ i ‘Božure’ pred celim gradom! (VIDEO)

POMEN PALIM SRPSKIM JUNACIMA: Patrijarh Porfirije ipak služio parastos na Gazimestanu! (FOTO)

STEJT DEPARTMENT NEZADOVOLJAN: Proglašavanje terorističkih organizacija od strane Prištine neusaglašeno sa SAD!

Izvor: RTS
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

YOU MAY LIKE