Chicago, IL
59°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 9mph ENE
Humidity: 47%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 3
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
61°F
61°F
61°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
66°F / 61°F
68°F / 48°F
57°F / 46°F
54°F / 45°F
52°F / 41°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

MINISTARKA ZDRAVLJA POTVRDILA STRAŠNE VESTI: Svih 13 ranjenih u životnoj opasnosti!

Ministarka Danica Grujičić izjavila je da su svih 13 osoba koje su povređene vatrenim oružjem noćas u okolini Mladenovca u životnoj opasnosti, “jer kod tih prostrelnih povreda nikad ne možete biti sigurni šta je tačno oštećeno”.

Ministarka je novinarima rekla je da je u jednom trenutku radilo šest sala ovih dana i da medecinari nisu zakazali.

Što se tiče povreda tokom noćašnje pucnjave, rekla je da jedan ima površnu ranu grudnog koša, grudne kosti i trbušne maramice – on je 1976 godište, operacija je završena, stabilan je, navela je ministarka.

„Jedna devojčica (2006. godište) ima ustrelnu povredu glave i bešike – operisali su je vaskularni hirurzi, neurolozi i neurohirurzi, metak se zaglavio u levom oku, čekaće je još jedna intervencija“, navela je Grujičić.

Takođe, kako je prenela, devojka 2005. godište dovezena je sa dve prostrelne povrede, sa jako velikim oštećenjem unutrašnjih organa – jetre, odstranjen joj je jedan bubreg, dvanestopalačno crevo i deo debelog creva. Grujičić je rekla da je bila u pitanju herojska operacija i njoj predstoji ortopedska operacija.

Mladić oko 20 godina, kako kaže, ima povredu noge sa prekidom i arterije i vene, ali da mu je nadoknađena izgubljena krv, a rešen je i prelom butne kosti, nadlaktice i natkolenice.

Devojka 2003. godište ima povredu desne natkolenice i prepone i potkolenice, sa prekidom vene koja je lako rešena, slede još dodatne ortopedske intervencije po stabilizaciji, dodaje.

Kako je prenela, muškarac 1972. godište došao je sa povredom grudnog koša sa izlivom oko 800 ml krvi u grudnu duplju. „Završena je operacija jutros, postoji problem kod prvog pojasnog pršljena i nema znaka pomeranja nogu, što može da bude i prolazno, videćemo“, dodala je.

Muškarac 1969. godište imao je povredu donjeg dela karlice – prostrelna povreda, operisan je i na intenzivnoj nezi.

Operisan je, kako je dodala i Pešić Milan.

U bolnici Dragiša Mišović bila su dovezeba dva pacijenta. Muškarac 1997. godište imao je žestoku povredu bubrega, zbog čega je odstranjen, kao i povrede krvnih sudova, koje su zbrinute, a jutros operisan.

Muškarac 2003. godište imao je destrukciju kosti desne natkolenice bez znakova oštećenja nerava. On je, kako kaže ministarka, stabilan i planira se prevođenje na ortopedsku kliniku.

Kako je navela, tri pacijenta su primljena u Smederevu, ali je jedan prevezen u Urgentni centar. On je 2002. godište, ima povredu trbuha i prelom desne nadlaktice, povređeno i debelo crevo. U stabilnom je stanju, gledaju ga grudni hirurzi, dodaje Grujičić.

„Muškarac 2000. godište došao je sa povredom desnog kolena i potkolenice, operisan sa ortopedske strane u Smederevu, stabilan. Osoba 2001. godište – prostrelna povreda stomaka, bez oštećenja unutrašnjih organa“, dodaje.

Rekla je da je Hitna iz Mladenovca bila za 10 minuta na licu mesta u Duboni, a u Malom Orašju smederevska za 15 minuta. Svi su odreagovali dobro, napravljena je prava trijaža, kaže ministarka.

„Tri pacijenta iz okoline Mladenovca nisu mogli da budu spaseni, preminuli su na mestu, kao i dečko iz Malog Orašja, četvoro je prevezeno u smederevsku bolnicu, i samo jedan od njih je pokazivao znake života, ali je preminuo“, prenela je ministarka.

MUP je jutros saopštio da je napadač uhapšen nedaleko od Kragujevca.

Podsetimo, samo dan nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi u Beogradu, sinoć se dogodilo još jedno. Napadač U. B. je najpre pucao u selu Dubona, gde je ubio mladog policajca i njegovu sestru, a zatim je pucao u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Stradalo je osam osoba, a 14 je ranjeno.

Prema dosadašnjim podacima, najmlađa žrtva je dete staro 15 godina.

PROČITAJTE VIŠE:

Devojčica i dečak ranjeni u „Ribnikaru“ i dalje kritično

Dva dečaka ranjena u napadu u OŠ “Vladislav Ribnikar” iz Tiršove su puštena kući, a devojčica je i dalje kritično. Dečko u Urgentnom i dalje je kritično, ima povredu kičmene moždine, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Ona je rekla da je dobra vest što su dvojica dečaka puštena kući iz bolnice.

„Od vremena devedesetih ne pamtim da se nešto ovako desilo. Dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj puštena kući, devojčica je i dalje kritično. Deca sa Kliničkog su dobro, sa nastavnicom su pušteni u manje intenzivnu negu, biće ortopedski tretirani. Drugi dečak je kritično, ima oštećenje kičmene moždine i ne pokazuje znake pokretljivosti ruku i nogu„, rekla je ministarka.

Podsetimo, K.K. (13) učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio je 3. maja osmoro đaka i radnika obezbeđenja. Povodom tragedije u školi na Vračaru, od danas je u Srbiji proglašena trodnevna žalost.

POVEZANE TEME:

DEČAK (15) HEROJ STRADAO U MASAKRU: Izrešetan nakon što je gurnuo brata i spasio mu život!

DETALJI TRAGEDIJE U MLADENOVCU: Мајка pronašla sina krvavog ispod klupe, nije joj se javljao na telefon!

CELA PORODICA IZA REŠETAKA: Uhapšeni jataci masovnog ubice iz Mladenovca, primili ga “jer sutra slave slavu”?

PAO POSLE 8 SATI POTERE: Masovni ubica iz Mladenovca uhapšen u selu Vinjište! (FOTO)

VUČIĆ NAJAVIO RAZORUŽAVANJE SRBIJE: Napad u Mladenovcu akt terorizma, šaljemo preko 1000 policajaca u škole!

Izvor: Espreso
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE