Connect with us

Srbija

MILOVAN JE ČUDO: Diplomirao u 73. godini, pa otvorio teretanu, nije ga omela ni hispitalizacija zbog korone! (FOTO)

Published

on

Milovan Milutinović iz Užica ima 73 godine i ovih dana diplomirao je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i tako postao jedan od najstarijih diplomaca u Srbiji. Ovaj novopečeni profesor fizičkog vaspitanja i sporta kaže da da tu nije kraj i da će upisati prvo master, a potom i doktorkse studije.

„Za četiri godine položio sam 36 ispita sa prosečnom ocenom sedam. Nije bilo lako, bilo je predmeta koje sam polagao nekoliko puta i stolica se zagrejala. Sav taj trud kao što obično biva u životu se na kraju isplatio. Pojedini profesori su se šalili na račun mojih godina, ali ništa zlonamerno nije bilo. Čak sam jednom dobio i veću ocenu zbog moje upornosti i volje“, rekao je Milovan za RINU.

Da za njega nema nikakvih prepreka dokazuje činjenca da je tokom završne godine studija imao i korona virus, ali to se nije odrazilo na polaganje ispita.

“Mnogi iz moje okolone su bili skeptični i podsmevali se mojoj odluci da pod stare dane upišem fakultet, ali sve sam ih demantovao“, kaže ovaj sveži diplomac.

Inače, u gradu na Đetinji Milovan je poznat i kao užički Supermen, a da je zaslužio taj epitet dokazao je nekoliko puta. Bavi se sportom, bodibildingom, a peške je išao do Londona i Moskve.

„Mladima bih poručio da je najvažnije da imaju svoj jasan cilj i da streme ka njemu. Da nikad ne odustaju ma kako im se okolnosti učinile teške. Кo hoće nađe način, a ko neće nađe izgovor“, poručio je Užičanin.

Кako kaže, cilj mu je da svoje znanje i obrazovanje iskoristi u edukaciji mladih, pa tako namerava da otvori Akedemiju za bodibilding i fitnes.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement