Connect with us

Dijaspora

SANJA OLIMPIJSKU MEDALJU ZA SRBIJU: Nikolina (10) osvojila zlato u Americi i postala tekvando šampionka!

Published

on

Nikolina Lapčević, devojčica srpskog porekla rođena u Americi, osvojila je prvenstvo države Ilinois u tekvandou za svoj uzrast.

Nikolina ima 10 godina i učenica je 5. razreda jedne osnovne škole u Čikagu. Osim što je dobar i vredan đak ona redovno trenira taekwondo od svoje 5-te godine. Počela je iz razonode, ali se vrlo brzo kod nje pojavila ogromna ljubav i strast prema tom sportu.

Prošle godine, sa samo 9 leta, uzela je crni pojas i dobila priznanje direktno direktno iz središta Kukkiwon federacije iz Koreje, prestonice ove borilačke veštine.

A onda je ove godine, zahvaljujući svojoj upornosti i posvećenosti, osvojila zlatnu medalju na državnom takmičenju i postala šampionka države Ilinois.

Koliko je istrajna u tome da nastavi ovaj niz uspeha govori i činjenica da čak i na letnjem raspustu ne prestaje da se bavi taekwondom. Dok je bila u poseti Srbiji trenirala je u Taekwondo klubu Elit, a njena najveća želja je da postane olimpijski šampion, poput njenog najvećeg idola – Milice Mandić, koju je ove godine imala prilike da upozna.

Tekst: Serbian Times Foto: Privatna arhiva

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement