Chicago
61°
Clear
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 3mph NW
Humidity: 58%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
FriSatSun
73/59°F
82/59°F
63/52°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: “Biću istinski predsednik svih građana!”

Novoizabrani crnogorski predsednik Jakov Milatović položio je zakletvu na inauguraciji koja je održana u Skupštini Crne Gore u Podgorici. Biću istinski predsednik svih građana nezavisno od njihove nacionalne i verske pripadnosti, poručio je Milatović.

Inauguracija Jakova Milatovića, na kojoj je položio zakletvu i zvanično preuzeo funkciju predsednika, održana je u Skupštini Crne Gore.

Nakon što je položio zakletvu, Milatović je rekao da mu je čast što će biti predsednik Crne Gore, zemlje u kojoj je rođen i koju beskrajno voli.

“Biću istinski predsjednik svih građana nezavisno od njihove nacionalne i vjerske pripadnosti”, rekao je Milatović.

Inauguracija Jakova Milatovića, na kojoj je položio zakletvu i zvanično preuzeo funkciju predsednika, održana je u Skupštini Crne Gore.

Nakon što je položio zakletvu, Milatović je rekao da mu je čast što će biti predsednik Crne Gore, zemlje u kojoj je rođen i koju beskrajno voli.

“Biću istinski predsjednik svih građana nezavisno od njihove nacionalne i vjerske pripadnosti”, rekao je Milatović.

Poručio da su pred njim i ostalim donosiocima odluka veliki zadaci, koje će izvršavati u slobodnijem ambijentu.

“Eliminisanje unutrašnjih podjela, izgradnja jakih i nezavisnih institucija, afirmacija ljudskih prava, nepristrasna distribucija pravde, društvo jednakih šansi, kao i uspostavljanje održivog ekonomskog modela zahtijevaće punu posvećenost kako donosilaca odluka, tako i onih koji te odluke izvršavaju”, istakao je Milatović.

Poručio je i da je pomirena Crna Gora jedina prava, te da nikada više ne smeju da dozvole da se bilo koji pojedinac oseća obespravljeno, ali i da neko zbog drugačijeg političkog opredeljenja bude uskraćen za uspeh u životu.

Naglasio je da će biti kohezivni faktor u zajedničkoj borbi za bolju Crnu Goru, kao i da bez ekonomski nezavisnog građanina nema ni demokratije.

“Institucionalni sistem kreiran po mjeri jedne partije nije izdržao izazove koje je sa sobom donijela promjena izvršne vlasti. Siguran sam da smo iz tog iskustva izvukli pouke”, rekao je Milatović.

Dodao je da u narednom periodu moraju da rade na kreiranju održivijeg ekonomskog modela i otvaranju radnih mesta, kao i na ekonomskoj promociji zemlje.

Milatović je naveo i da ne sme i neće biti odstupanja od strateških pravaca i opredeljenja koja podrazumevaju Crnu Goru kao deo evropske i evroatlanske porodice.

“U civilazijskoj ravni za mene nema dvojbe gdje pripadamo. Pripadamo Evropi koja je ujedinjena u njenoj različiti. Crna Gora će nastaviti da korača ka ispunjenju njenih vanjskopolitičkih i strateških opredjeljenja”, rekao je Milatović.

Istakao je da će “prioritet svih prioriteta” Crne Gore biti ubrzavanje puta ka članstvu u EU, zaključivši da svim zemljama regiona treba evropska vizija.

Inauguraciji prisustvuje više od 200 zvanica, među kojima su zvaničnici iz okruženja, veliki broj nerezidentnih ambasadora i specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar.

Svečanost povodom polaganja zakletve novog predsednika ranije je održavana na Cetinju.

Milatović je pobedio na predsedničkim izborima u drugom krugu, održanom 11. aprila, u kojem je osvojio blizu 60 odsto glasova.

Inače, u Crnoj Gori su za 11. jun zakazani vanredni parlamentarni izbori. Znatno veći broj lista nego na prethodnim izborima za analitičare oslikava trenutnu političku situaciju i podele unutar partijskog sistema Crne Gore.

SAZNAJTE VIŠE:

EKSKLUZIVNO, BEBEK: Pevaću i sa 100 godina, a sa Bregom ću da sviram samo pod jednim uslovom… (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

GALA DOGAĐAJ U ČIKAGU: Uz “Tamo daleko” proslavljen prvi direktan let “Er Srbije” iz Beograda! (FOTO GALERIJA + VIDEO)

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter @EUAmbME

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
IZNENAĐENJE PRED OKRŠAJ SA ALKARAZOM: Đoković doneo neočekivanu odluku za meč decenije!
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ĐOKOVIĆ BURNO REAGOVAO NA NEPRAVDU U PARIZU! Vratite im novac, to nije bilo fer!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
AMERIČKI NOVINAR: Ne vole Jokića zbog Srbije i braće, biće bolji od Džordana i Lebrona! (VIDEO)
POTOMCI RIMSKIH CAREVA: Naučnici sa Harvarda uporedili srpski i starobalkanski gen, evo šta su otkrili!