Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 21mph WSW
Humidity: 64%
Pressure: 29.67"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
61°F
63°F
63°F
61°F
59°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 41°F
50°F / 37°F
54°F / 41°F
61°F / 50°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

MILANOVIĆ BEZ UVIJANJA: Oteli smo Kosovo od Srbije, Hrvati nisu mrzeli Srbe koliko Ukrajinci mrze Ruse!

Hrvatski predsednik Zoran Milanović održao je konferenciju za medije u Petrinji, gde se između ostalog dotakao teme rata u Ukrajini, ali o odnosa sa Hrvatske sa Srbijom.

„Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica. Hrvati nisu toliko mrzeli Srbe, koliko ovi tamo mrze Ruse“, rekao je u početku Milanović.

Upitan o zapadnim tenkovima koji će uskoro stići u Ukrajinu, Milanović je rekao da takvi potezi samo produžuju rat.

PROČITAJTE VIŠE:

„Ja sam protiv da se tamo šalje bilo kakvo ubojito sredstvo. To produžuje rat. Koji je cilj? Raspad Rusije, promena vlasti? Govori se i o kidanju Rusije. Ovo je manično. Mi i Srbi smo se manje mrzeli. Kod nas je bio puno strašniji rat nego u Ukrajini. Protiv toga sam da se šalju ubojita sredstva“, naveo je Milanović i dodao da svi moraju da shvate da Srbija i Rusija nisu isto.

„Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto? Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to uradio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta“; rekao je Milanović, prenosi Index.

POVEZANE TEME:

ARNO GUJON ODUŠEVIO DIJASPORU: Srbi iz Čikaga se izjašnjavaju kao Srbi zbog kosovskog zaveta, KiM je nit koja nas sve povezuje!

IZ PERA NEVLADINE ORGANIZACIJE: Evo šta sadrži nemački nacrt Statuta Zajednice srpskih opština!

PRVI HRAM NOVOMUČENICIMA JASENOVAČKIM: Pomozimo izgradnju svetinje u Kozarskoj Dubici!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / N1

YOU MAY LIKE